Sinds 1 april 2019 is Diok gestart met een rolstoelrugby team, de QR Diok Dragons.

Rolstoelrugby, gecreëerd door atleten met een dergelijke afwijking, bestaat uit verschillende elementen van rugby, basketbal en handbal. Waarbij het full-contact gedeelte van de sport het meest overeenkomt met rugby.

Voor wie?
Rolstoelrugby is een gemixte teamsport voor mannen en vrouwen (vanaf ca. 14 jaar tot ….) met een hoge functiebeperking in de handen en armen. Denk bijvoorbeeld aan een hoge incomplete dwarslaesie of FFU syndroom (Femur, Fibula, Ulna syndroom).

Je kunt de sport eerst een aantal maanden uitproberen, wij verzorgen dan voor jou een leenrolstoel. Ook checken we samen met de rolstoelrugby bond of jij met jouw handicap in aanmerking komt voor deze sport. Meetrainen kun je natuurlijk altijd, maar om in competitieverband rolstoelrugby te spelen moet je aan de randvoorwaarden van de IWRF (International Wheelchair Rugby Foundation) voldoen.

Op het moment dat je besluit dat dit de sport voor jou is, volgt er een classificatie. Hierin wordt bepaald in welke mate jij een functiebeperking hebt. Hiervoor krijg je een aantal punten tussen 0,5 en 3,5. Tijdens een wedstrijd mogen er maximaal 8 punten tegelijkertijd op het veld staan.

Meer informatie:

http://rolstoel-rugby.nl/