In gesprek met Odin Ruijgrok zei hij het volgende:

“Het was bizar, echt iets heel bijzonders. Zeker omdat er tot dusver nog geen U20 selectieteam is geweest voor Nederland dat tot de finale is gekomen. Het was emotioneel en erg jammer dat we net hebben misgegrepen tegen Spanje (6-13). Maar we hebben een onwijze prestatie neergezet & ik ben echt supertrots op het team.” 

En terecht, want veel kansen om tot de finale door te dringen waren er ook niet. Na een overdonderende winst in de eerste wedstrijd tegen Duitsland (32-0) moest het team al direct in de tweede wedstrijd tegen Portugal (14-19) laten zien dat ze minimaal zilver waard zijn. “Die wedstrijd was tot de laatste minuut spannend”.

Voor Odin zelf was het meest spannend moment toen hij de finalewedstrijd inkwam. “Ik werd gebruikt als ‘impactplayer’, dan word je van de bank gehaald om energie te brengen. Dat geeft wel de druk dat je het verschil moet gaan maken.”

Het team beschrijft hij als hecht: ”Het voelt als een grote vriendengroep die samen eenzelfde doel voor ogen heeft”. Dat terwijl er maar liefst 16 jongens waren die voor het eerst in de U20 meespelen. Met de 2e -jaars in het team speelt Odin al wel zo’n 4 jaar samen. “Tijdens de Summertour hebben we gelukkig een mooie voorbereiding gehad als geheel”.

Die ‘teamervaring’ vanuit de U20 is net zo relevant wanneer hij kijkt naar het DIOK team. Als je ziet dat iemand niet aanstaat, moet je er zijn om hem een ‘boost’ te geven, je houdt je teamgenoot in de gaten.” 

Voor Odin is DIOK een leuke club met een mooie geschiedenis: “Veel spelers die in het Nederlands team hebben gespeeld. DIOK is een Club waarvoor ik bereid ben mijn hart te geven”.

Zijn ‘gouden tip’ voor de jongere spelers: “Werk harder dan je tegenstander, werk wanneer je tegenstander niet wil werken. Het gaat er mij om dat ik zo hard train dat ik zeker weet dat ze niet harder trainen dan ik”.

Uiteindelijk hoopt Odin professioneel te kunnen gaan spelen, dat is zijn ultieme doel. Plan A is zijn diploma voor de opleiding ‘Sport bewegen & gezondheid’ en dan naar het buitenland.