Het debuut bij Oranje kwam voor Jessy als een verrassing:

 “In de vakantie kreeg ik een belletje om deel te nemen aan het Delta team, een franchise team vanuit Rugby Nederland. Daarna kwam alles in een stroomversnelling. De Bondscoach van het Nederlands team, eveneens de coach van Delta, was heel tevreden en had me opgenomen in de trainingsselectie van Heren XV. Op een gegeven moment kreeg ik een mail dat ik bij de laatste 30 zat.

Na een week volle bak trainen in Amsterdam werd uiteindelijk de opstelling bekend gemaakt. Een hele euforie om bij de bekendmaking van rugnummer 17 mijn eigen naam te horen.” 

De concurrentie was niet de minste: Er zaten 4 Hookers bij de trainingsselectie, waaronder twee spelers die internationaal spelen bij professionele clubs in Amerika en Schotland. Toch kreeg Jessy de voorkeur tegen Canada. 

Spelen met het Nederlandse team was in het begin ook best even wennen: “Je speelt met topspelers, waaronder ‘professionals’ uit Frankrijk. Daar was ik best nerveus over, maar uiteindelijk zijn dat ook gewone mensen. Het spel was een stuk sneller, maar naar mate ik meer trainingen had meegedaan, ging het mij steeds beter af.” 

De wedstrijd (25-37) was spannend. Het duurde tot de 67st minuut voordat Jessy erin kwam: “Je ziet de klok tikken, nog 20 minuten, nog 18, toen kwam Wierenga erin waarna ik 5 minuten later mijn debuut mocht maken. Toen ik het veld in kwam hoorde ik mensen juichen die ik kende, dat was geweldig.

In die korte tijd heb ik veel tackles gemaakt en heb ik uit de tweede line out gescoord. De try kwam vanuit een driving maul, een geweldige teamtry. De lijn kwam steeds dichterbij en ik dacht: Nu doe ik het! Een hele ontlading. Ik moest wel even naar de scheids kijken om er zeker van te zijn dat ik echt gescoord had.

Hierna volgt voor Oranje de Rugby Europe Championship in Februari. Jessy zit wederom bij de trainingselectie maar zal opnieuw, net als bij Canada zijn plek moeten zien te bemachtigen. Zijn streven is om nog fitter en sneller te worden: “Daarvoor ga ik weer fors trainen, dit kan ik gelukkig ook heel goed bij DIOK oppakken”.

DIOK is voor Jessy sinds dit jaar opnieuw zijn ‘thuisbasis’. Hij omschrijft DIOK als een warme club en geeft aan dat hij blij is om weer terug te zijn. Zijn tip voor de jeugdspelers van DIOK: “Klinkt misschien als een cliché tekst, maar zorg dat je je plezier in rugby behoudt, hierdoor verbeter je jezelf sneller in het spel en komen de resultaten vanzelf”.