DOORZETTEN IS ONZE KRACHT

×

Warning

Can't load Google maps without an API key. More information can be found in our documentation at joomla.digital-peak.com.

De Leidse Rugby Club D.I.O.K (Doorzetten Is Onze Kracht) is op 28 maart 1971 opgericht met steun van het Leidse Studenten Rugby Genootschap (LSRG). Na een snelle en succesvolle groeifase promoveerde DIOK in het seizoen 1975-'76 naar de Ereklasse van de nationale rugbycompetitie, waaruit de club sindsdien niet meer is weggeweest. DIOK is daarmee een van de slechts twee verenigingen in Leiden die sport beoefenen in de hoogste nationale klasse. In het tweede lustrumjaar 1981 werd DIOK voor het eerst rugbykampioen van Nederland. Een jaar later verhuisde DIOK naar een eigen accommodatie aan de Smaragdlaan in Leiden. In de tweede helft van de jaren tachtig ontstond een prachtige combinatie van (toen) jeugdige talenten en ervaren spelers. In het seizoen 1988-'89 was deze DIOK-selectie zo goed dat het team ongeslagen kampioen van Nederland werd. Vanaf 1989 beleefde DIOK sportief haar 'vette jaren'. In 1993 waren maar liefst twaalf DIOK-spelers opgenomen in de selectie van het Nederlands team. DIOK werd in 1999 voor de tiende keer op rij (!) rugbykampioen van Nederland. Een record dat zelfs is vermeld in het Guiness Book of Records. DIOK is een club met een roemrijk verleden. Maar vooral met een gezonde toekomst. De rugbysport in Nederland is de laatste tien jaar sterk gegroeid en DIOK groeit mee! Op dit moment is DIOK een levendige club met meer dan 300 leden in de jeugd, dames, heren en ‘Oude Meesters’ -klassen. DIOK is echter ook een ambitieuze rugbyclub die met een maximale eigen inbreng op een hoog niveau wil presteren in alle competities: van de jongste jeugd tot de dames en heren-selecties. Om de ambities van DIOK ook in de toekomst waar te kunnen maken, wordt veel aandacht besteed aan de jeugd: meer dan de helft van het aantal spelende DIOK-leden zijn 18 jaar of jonger.

Voor alle oud spelers en geïnteresseerden voor touch rugby organiseren de amigo's van de amigo's elke laatste vrijdag van de maand een avondje touchen. Touch rugby is de non-contact variant van de grote broer Rugby League & Rugby Union. Het wordt zowel door mannen als vrouwen gespeeld en kan prima in combinatieteams worden gestreden. Check de data voor de volgende events!

Dames rugbyteam van Leidse Rugbyclub DIOK | Altijd op zoek naar nieuw talent & enthousiaste meiden | Training elke Dinsdag 19.30-20.00 @USC Leiden (Einsteinweg 6) of Donderdag 20.00-21.30 @DIOK (Smaragdlaan 101) | info@damesrugbyleiden.nl

 

RC DIOK Leiden

Smaragdlaan 101

2332 JP Leiden

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand