Veld Status

Update: 2017-05-08 17:13:21

VELD1:

checkmark 32

VELD2:

x mark 32

DOORZETTEN IS ONZE KRACHT

Diok nieuws

DIOK wint Plate finale na knappe comeback

DIOK heeft afgelopen zaterdag in Amsterdam met de Plate Finale gewonnen van RC The Dukes uit ’s-Hertogenbosch. In een zeer spannende wedstrijd werd het uiteindelijk 22-20 voor DIOK. Na het mislopen van de play-offs om het landskampioenschap was deze troostprijs het hoogst haalbare voor de mannen uit Leiden. De blijdschap was er niet minder om bij DIOK; sterker nog: iedereen was reuze trots dat het in de tweede helft een 6-20 achterstand had weten om te buigen in een 22-20 overwinning. Het scoreverloop van de finale was misschien wel tekenend voor het seizoen van DIOK; een moeizaam begin, maar op karakter en doorzettingsvermogen doorstrijden voor de winst. Mooier kan bijna niet! De wedstrijd was nog geen 5 minuten onderweg of de Dukes konden de score al openen vanuit een penalty: 3-0. DIOK maakte vanuit een penalty vrijwel direct daarna gelijk, maar moest daarna toezien hoe de Dukes verder uitliepen met een rake penalty en geconverteerde try: 3-13. DIOK wist uit een penalty van Leon Koenen nog wel wat terug te doen, maar vlak voor rust konden de Bossche voorwaartsen ook nog een try te scoren. Met de conversie erbij was het zo 6-20 voor de Dukes. Niet het scenario waar DIOK op gehoopt had en dus moest er na rust minimaal nog een tandje bij om deze achterstand nog goed te maken. Try’s scoren in finales als de druk het hoogst is, dat blijft altijd lastig. ‘Keep the scoreboard ticking’ was dan ook het devies voor DIOK en dankzij drie rake penalty’s van Leon Koenen wist DIOK al snel 9 punten van de achterstand af te snoepen: 15-20. Het geloof kwam weer terug in de ploeg en de druk op de Dukes werd verder opgevoerd. Een kwartier voor tijd was daar dan eindelijk de verlossende try. Een backhand offload van Richard Manley landde in de handen van fly-half Mees van Oord die een gaatje spotte en over de tryline dook! Uitgerekend de jongste DIOK-speler op het veld – die maandag nota bene nog eindexamen moet doen – brak de ban voor DIOK en bracht de stand op 20-20. Leon Koenen stapte naar voren voor de conversie en ook deze ging raak: 22-20. Voor het eerst deze wedstrijd stond DIOK voor, maar met zo’n kleine marge en nog een klein kwartier te spelen kon de score nog alle kanten op. Het spel golfde in het restant van de wedstrijd op en neer, beide teams bleven de aanval zoeken. De Dukes kregen nog een aantal kansen, maar waren slordig in de afwerking en hadden moeite met de goede verdediging van DIOK. Gescoord werd er dan ook niet meer en dus won DIOK – zij het nipt – met 22-20 de finale. Een geweldige prestatie en een mooie beloning voor al het harde werk van dit seizoen.

lees meer

DIOK in Plate finale na ruime winst op Waterland (45-0)

DIOK heeft in de laatste competitiewedstrijd van het seizoen voor eigen publiek een mooie rugbyshow laten zien. Tegen Waterland werd het vrij eenvoudig 45-0, waarbij de ene score nog mooier was dan de andere. Voor rust was het al 26-0, waarna DIOK in de tweede helft doorstoomde naar 45-0. Dankzij deze overwinning eindigt DIOK als eerste in de Nationale Plate poule en gaat het als favoriet de finale in die op 20 mei in Amsterdam gespeeld wordt tegen de Dukes.  

lees meer

DIOK met één been in finale na winst op Hookers

Na een keurige 0-24 overwinning op de Hookers staat DIOK met één been in de finale om de Nationale Plate. Volgende week kan DIOK het karwei in eigen huis afmaken wanneer het RC Waterland ontvangt, de ploeg die alleen in theorie DIOK nog uit de finale kan houden. Het restant van de competitie moet DIOK overigens wel afmaken zonder hoofdcoach Robert Broers, die eerder deze week alsnog opstapte bij DIOK. Zijn mannen lieten zich ondanks de onrustige aanloop naar de wedstrijd niet gek maken en lieten het spel zien waar Broers met zijn ploeg zo hard aan gewerkt heeft de laatste maanden; vanuit een sterke defensie met mooi fasespel ten aanval trekken. Dat gameplan kwam ook tegen de Hookers goed uit de verf. Voor de vierde wedstrijd op rij hoefde DIOK geen try’s tegen te incasseren, terwijl de try’s aan eigen kant wel gewoon vielen. Voor rust scoorden veteraan Wilnus Versteijnen en center Alex Barnas ieder een try en met de rake kicks van Freek de Romijn erbij liep DIOK uit tot een 0-14 voorsprong. Vlak na rust breidde DIOK haar voorsprong via nog een rake penalty uit tot 0-17, waarna Alex Barnas tien minuten voor de tijd met zijn tweede try van de middag de wedstrijd besliste. Met een fantastische break speelde Stefan Noort zijn collega-center Barnas vrij, waarna deze kon doorlopen tot onder de palen. De kick was wederom eenvoudig voor Freek de Romijn en dus werd het uiteindelijk 0-24 voor DIOK. Tegenstander van volgende week RC Waterland kan alleen in theorie DIOK nog uit de finale houden. Volgens de reglementen moet Waterland dan zelf vijf wedstrijdpunten halen en mag DIOK zelf geen wedstrijdpunten scoren. Dan zouden de teams in theorie nog gelijk in punten kunnen eindigen, waarna in het onderlinge resultaat gekeken wordt naar het hoogst aantal wedstrijd(bonus)punten en vervolgens het doelsaldo uit die wedstrijden. Een vrij theorietisch scenario kortom; en na het eerdere 27-27 gelijkspel uit de laatste ontmoeting heeft DIOK de beste papieren voor een finaleplaats. Bovendien wil het voor eigen publiek altijd graag iets extra’s laten zien. Uitslagen Speelronde 9 RC Waterland 1 - A.S.R.V. Ascrum 1 (20 – 14) Hookers 1 - RC DIOK 1 (0 – 24) Dukes 1 - Amstelveense RC 1 (55 – 19) Stand Ereklasse Nationale Plate 2016-2017 http://www.erugby.nl/pub/nrb/2016-2017/De_Lotto_Nationale_Plate/index.htm

lees meer

Agenda

ma di wo do vr za zo
1
2
4
5

Durf jij de uitdaging aan te gaan? Kom langs en meld je aan voor een proeftraining

"The only trophy we won this day,
was the blood and sweat we left
on the pitch.... and it was enough"