Veld Status

Update: 2016-08-15 23:33:18

VELD1:

checkmark 32

VELD2:

checkmark 32

DOORZETTEN IS ONZE KRACHT

Diok nieuws

Nieuwe misstap voor DIOK

DIOK maakte na de nipt verloren wedstrijd tegen Cas van vorige ook in de uitwedstrijd tegen Amstelveen een misstap. Ondanks een vroege 0-5 voorsprong voor de Leidenaren, was het Amstelveen dat de winst met 20-10 naar zich toe trok. Een dure misstap voor DIOK, dat door de nederlaag naar plek 8 op de ranglijst zakt.   Het eerste wapenfeit van de wedstrijd - een degelijke push-over try - was voor DIOK: 0-5. Een paar minuten later moest DIOK een geconverteerde try toestaan, waardoor het alsnog tegen een 7-5 achterstand aan keek. Na nog een rake penalty van Amstelveen was de achterstand opgelopen tot 10-5 bij de rust. Amstelveen vergrootte haar voorsprong nog verder tot 17-5 waarna DIOK met hun sterke voorwaartsen eindelijk weer wat terug deed. De conversie ging mis, dus bleef het gat 17-10. DIOK ging op zoek naar de gelijkmakende try, maar toen die niet kwam gooide Amstelveen de wedstrijd met een rake penalty op slot. In het restant van de wedstrijd werd er niet meer gescoord waardoor DIOK met een 20-10 nederlaag naar huis kon. Die nederlaag had DIOK overigens vooral aan zichzelf en een gebrek aan discipline te wijten. Voor de zoveelste keer dit seizoen kreeg DIOK meerdere gele kaarten (3x dit keer) en kreeg het vele penalty’s tegen. Niet zo gek dus dat Amstelveen daarvan wist te profiteren. Een geluk bij een ongeluk voor DIOK dat ook elders op de Nederlandse velden verrassende uitslagen te noteren vielen. Zo wonnen The Bassets van HRC en wist Oemoemenoe te winnen van The Dukes. Dat betekent dat er naast DIOK nog veel ploegen in de race zijn voor de 6 play-off plaatsen. Uitslagen Speelronde 6 Cas RC 1 - Hookers 1 (37 – 8) A.S.R.V. Ascrum 1 - RC Waterland 1 (15 – 34) HRC 1 - RC The Bassets 1 (13 – 27) Amstelveense RC 1 - RC DIOK 1 (20 – 10) Oemoemenoe 1 - Dukes 1 (37 – 19) RC 't Gooi 1 - RC Hilversum 1 (12 – 30) Stand Ereklasse 1e fase 2016-2017 https://www.erugby.nl/pub/nrb/2016-2017/Lotto_Ereklasse_Heren_1e_fase/index.htm

lees meer

DIOK laat zege glippen

In een gelijk opgaande wedstrijd heeft DIOK in de slotminuut de zege laten glippen. In plaats van een 17-12 overwinning voor DIOK ging Castricum dankzij een late geconverteerde try met een 17-19 overwinning naar huis. Gebrek aan discipline – wat over de hele wedstrijd bekeken 3 gele kaarten opleverde - brak DIOK op. Het is immers lastig verdedigen als je drie keer tien minuten met een man minder in het veld staat.

lees meer

DIOK vs Castricum via Live Stream

Na de mooie en spannende ovewinning uit tegen Oemoemenoe, maken wij ons weer op voor aankomende zaterdag: DIOK vs Castricum. Natuurlijk is Honsbeek Media er weer bij om deze wedstrijd in beeld te brengen voor degene die verhinderd zijn of waarvoor de afstand naar de club te groot is om naar de club te komen. Volg de wedstrijd live via: live.diokrugby.nl.

lees meer

Agenda

ma di wo do vr za zo
1
2
20

Durf jij de uitdaging aan te gaan? Kom langs en meld je aan voor een proeftraining

"The only trophy we won this day,
was the blood and sweat we left
on the pitch.... and it was enough"