DOORZETTEN IS ONZE KRACHT

Utrecht, 28 oktober 2017. In de 1e fase van de Nationale Plate traden de Colts van DIOK aan tegen URC. Deze 6e wedstrijd van het seizoen moest gewonnen worden om zeker te zijn van handhaving in de Plate.

Vroeg in de wedstrijd scoort Mats de eerste try, 5-0. De harde wind werkt niet mee en de conversie blijft onbenut. Utrecht herstelt zich en zet verschillende aanvallen op. Eén van de meest kansrijke aanvallen tot dan toe wordt door DIOK gestopt. De verdediging bij DIOK loopt goed. Het spel gaat over en weer, waarbij niet één ploeg de overhand heeft. Maar Utrecht houdt de druk erop. Verschillende scrums vinden plaats vlakbij de try line van DIOK, waaruit Utrecht uiteindelijk 5-5 scoort. Ook de conversie van URC mist. Dan maakt DIOK een hoge tackle, wat DIOK niet alleen een gele kaart oplevert, maar ook een penalty try tegen. Met de nieuwe rugby regels mag URC gelijk 7 punten bijschrijven wat een stand van 12-5 oplevert. Met één man minder delft DIOK het onderspit en Utrecht heeft meer balbezit. De wedstrijd wordt grimmiger. Dan scoort Utrecht een try in de verre hoek. 17-5. De conversie gaat naast en DIOK gaat de rust in met een achterstand van 17-5.

Conversies naast de palen

Na de rust voert Utrecht de druk meteen op en heeft veel balbezit. Toch weet Remy, na een slimme kick vanuit de backs, in de verste hoek te scoren. De conversie wordt jammerlijk gemist en het scorebord geeft 17-10 aan. Het spel golft op en neer en Tijs scoort een try in de verre hoek. Ook deze conversie wordt gemist en het lukt DIOK niet meer om in de laatste minuten de score op te trekken. 17-15 is ook de eindstand.

Stand in de Nationale Plate voor Colts

De DIOK Colts nemen na 6 gespeelde wedstrijden de 4e positie in achter de Hookers, RFC Gouda en het Zeeuwse Oemoemenoe. Breda heeft evenveel competitiepunten als DIOK, maar heeft één wedstrijd minder gespeeld. Op 11 november spelen de Colts hun volgende wedstrijd op eigen veld tegen RFC Gouda om 13.00 uur.

Head coach Wilnus Versteijnen was enigzins teleurgesteld over het verlies van zijn pupillen: “Het was een moeilijke wedstrijd, maar we hebben ook hele goede dingen gezien. Daar gaan we zeker mee verder!”

0
0
0
s2smodern

 

RC DIOK Leiden

Smaragdlaan 101

2332 JP Leiden

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand