DOORZETTEN IS ONZE KRACHT

Tilburg, 29 april 2018. Halverwege het huidige seizoen werd duidelijk dat DIOK 2 een goede kanshebber zou zijn voor het kampioenschap in de landelijke 2eklasse. De wedstrijdpunten die zondag te verdelen waren zouden beslissend zijn voor het kampioenschap. Het als vierde geplaatste Tilburg gaf zich echter niet zomaar gewonnen.

De wedstrijd begint fel en het is direct duidelijk dat Tilburg vanmiddag een pittige tegenstander is, die de punten niet gemakkelijk weggeeft. Vijf minuten na de aftrap scoort David Niggebrugge met een driving maul een try. De conversie van Freek de Romijn is raak, 0-7. Iets later volgt een penaltykick voor DIOK. Deze wordt snel genomen door Pete Rowe en hij snelt in een keer naar de tryline van Tilburg, waar hij de bal over de lijn legt. De conversie gaat naast en de stand is 0-12.

Een vervelende schouderblessure schakelt Pim Verweij uit en Mees van Oord komt het veld op. Tilburg maakt van de situatie gebruik en maakt een interceptie waaruit een snelle winger lijkt te gaan scoren. Een prachtige tackle van Reda Dadi voorkomt dit ternauwernood. Het spel komt meer in balans. De wedstrijd golft van de ene naar de andere kant en het tempo van het spel ligt hoog. De aanwezige toeschouwers zien een mooie wedstrijd. In de dertigste minuut scoort invaller Van Oord de derde try voor de Leidse hoofdmacht. Ook de conversie van De Romijn is raak. De rust wordt ingegaan met een comfortabele stand van 0-19.

DIOK komt op stoom

De tweede helft start aanvankelijk rommelig aan beide zijden, maar DIOK blijft de bovenliggende partij. Wat Tilburg ook probeert, de DIOK-verdediging staat als een huis. In de 50e minuut scoort, na mooi fasespel , David Niggebrugge zijn tweede try en Freek de Romijn converteert, 0-26. DIOK komt meer en meer in de wedstrijd en geeft Tilburg geen enkele kans. Vijf minuten later legt Koen Nijenhuis, na een line-out, de bal over de lijn. Ook de conversie is weer raak, 0-33.

De Romijn blijkt betrouwbare kicker

DIOK is niet meer te houden voor de thuisploeg en dendert door. Fabio Bouriche rondt een mooie 3/4 aanval af en ook deze conversie belandt tussen de palen, 0-40. Dan is de beurt aan Thiebault Oudendijk. Hij scoort en Freek de Romijn converteert, 0-47. Vijf minuten voor het eindsignaal is het vervolgens Stefan Noort die de laatste try van de de wedstrijd maakt. Het is een try uit het boekje: hij geeft een kickje over de driekwarten van Tilburg, vangt zelf de bal en scoort tussen de palen. Ook de laatste conversie van een geweldig kickende Freek de Romijn is weer raak en de einstand wordt bepaald op 0-54.

1000 punten gescoord in de competitie

Coach, speler en trainer Piers Tolson, die bij het kampioenschap een belangrijke rol heeft gespeeld, is in zijn nopjes met het resultaat: “Om het kampioenschap mee naar huis te nemen is een groots moment voor de club en laat zien hoe ver we gekomen zijn als team dit jaar. Het was een super avontuur met een geweldig team. Niet alleen hebben we beide Leidse derby’s tegen LSRG gewonnen, ook wisten we meer dan 1000 punten te scoren! Volgend jaar zal het team versterkt worden met een aantal talentvolle spelers die naar boven komen uit onze eigen jeugd. Dat maakt het kampioenschap voor de club als geheel nog belangrijker. Ons doel was het eerste en het tweede team dichter bij elkaar te brengen qua niveau, om de doorstroming makkelijker te maken. Dat is gelukkig gelukt! Graag wil ik de DIOK-getrouwen bedanken voor hun support. De in groten getale aanwezige toeschouwers bij de wedstrijden van het tweede zijn zeker van invloed geweest op dit kampioenschap. Zoals we bij DIOK zeggen #altijdsamen”.

Archief foto Els Barnas

Kansen voor jonge talenten

Met deze overwinning stelt DIOK 2 het kampioenschap in de 2eklasse Zuid veilig. Het team zal volgend jaar starten in de een na hoogste landelijke competitie. Voor DIOK is deze promotie belangrijk omdat het betekent dat de Leidse club hiermee een team op het hoogste en het een na hoogste niveau heeft spelen volgend jaar. Deze aaneensluiting van niveaus zal de club alleen maar versterken en jonge talenten nog betere kansen bieden.

Foto’s:              Els Barnas
Tekst:               Steef Abelman

0
0
0
s2smodern

 

RC DIOK Leiden

Smaragdlaan 101

2332 JP Leiden

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand