DOORZETTEN IS ONZE KRACHT

Leiden, 10 maart 2018. Bij RC DIOK kwamen deze zaterdag 60 kleuters bijeen voor ‘De Leidse Guppendag’. Vijf verschillende rugbyverenigingen namen deel aan het toernooi. Leeftijdscategorie van de guppen is 4 tot 6 jaar.

De Leidse Guppendag in het teken van saamhorigheid, sportiviteit en plezier
Ter vergroting van de saamhorigheid droeg iedereen een speciaal ontworpen DIOK t-shirt. Kick-off was een warming-up. Ter voorbereiding op de wedstrijden werden verschillende trainingsoefeningen gedaan. Tijdens een korte pauze smulden de kinderen van fruit. Alle deelnemers speelden sportief de wedstrijden en ontvingen allemaal een vaantje. Ook kreeg elk team een eigen beker mee naar huis. Het plezier werd vergroot toen de dag werd afgesloten met pannenkoeken.

Veiligheid is prioriteit bij DIOK
Tijden de wedstrijden werd tagrugby gespeeld. In plaats van het tackelen van de tegenstander, veroveren de spelers lintjes die om het middel van de tegenstander hangen. De organisatie van dit toernooi was onderdeel van het opleidingstraject van een aantal jeugdtrainers. De investering van DIOK in extra trainers is nodig vanwege de toename van jeugdleden.

Samen op weg naar een rookvrije generatie
De Leidse Guppendag haakte aan bij de campagne ‘Op weg naar een rookvrije generatie’. Doel is kinderen te beschermen tegen sigarettenrook. Door de spandoeken, de t-shirts en de trainingshesjes kon het niemand ontgaan dat het toernooi rookvrij was.

DIOK bedankt Kinderdagverbijf Teddy Kids en het bedrijf Kleuropkleding.nl voor de t-shirts, Hoogvliet Levendaal voor de pannenkoeken en Markthandel A. Deijn voor het fruit.

Ook een potentiele “gup” in huis?
De guppen van DIOK trainen zaterdagochtend aan de Smaragdlaan 101. Een nieuwe gup aanmelden? Vul dan een inschrijfformulier in op http://www.diokrugby.nl/index.php/en/home/hoe-word-ik-lid. Meer informatie is te vinden op: http://www.diokrugby.nl/index.php/nl-nl/teams/guppen.

Tekst :  Vivien Rorsch
Foto’s:  Marcel de Greef

0
0
0
s2smodern

 

RC DIOK Leiden

Smaragdlaan 101

2332 JP Leiden

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand