DOORZETTEN IS ONZE KRACHT

Portugal, 10 februari 2018. De Leidse rugbyers Robin Moenen en Ross Bennie-Coulson zijn beiden in actie gekomen tijdens de interland tegen Portugal in Lissabon. In de derde ronde van het 2018 Rugby Europe International Championship trok Portugal aan het langste eind.

Sterke tweede helft
Ondank een verlies van 36-12 was het optreden van beiden heren in de wedstrijd sterk. In de tweede helft kwamen beide Leidenaren in actie en moesten toen , met het team, een achterstand van 24-0 inlopen. Vrij snel werd de eerste try voor Nederland gescoord en een tweede volgde rap. De wedstrijd leek om te slaan in het voordeel van de Nederlandse ploeg, maar in de eindfase moest Nederland toch echt zijn meerdere erkennen in Portugal.

Ook U20 verliest van een sterker Portugal
Ook in jong oranje stonden twee DIOK-spelers in de basis. Reda Dadi en Jake Stamenkovich waren beiden fit en scherp voor de wedstrijd. Vroeg in de eerste helft viel Reda Dadi helaas uit met een knieblessure.  Uiteindelijk bleek ook het U20 team te sterk voor Nederland. Met sterkere scrums en rucks waren zij de betere partij. De wedstrijd eindigde met een 48-15 stand voor de thuisploeg.

Foto: Sandra Muller
Tekst: Welmoet Lugt

Op de Foto: Ross Bennie-Coulson, DIOK voorzitter Cees Ahsmann en Robin Moenen

0
0
0
s2smodern

 

RC DIOK Leiden

Smaragdlaan 101

2332 JP Leiden

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand