DOORZETTEN IS ONZE KRACHT

Op een voor het eerste team rustige zaterdag, gebeurde er bij de jeugd een hoop afgelopen zaterdag. Van zoveel mogelijk wedstrijden hebben we een wedstrijdverslag kunnen regelen! Alle razende reporters, hartelijk dank voor de verslaglegging en natuurlijk worden ook alle fotografen weer hartelijk bedankt. Wist u trouwens dat veel van onze fotografen hun foto’s op de volgende Flickr site zetten https://www.flickr.com/photos/lrcdiokrugby/albums/with/72157688387600231? Wellicht dat daar net die geweldige actiefoto staat!

 

GUPPEN: Small Orange Day DIOK

Geslaagde dag voor de DIOK guppen bij de Small Orange day bij Voorburgse Rugby Club deels ook gesponsord door Tim Visser.

 

CUBS Shield: DIOK - Cluster REL/Dordtsche

Ondanks het feit dat DIOK de winst aan de bezoekers liet en de einduitslag 5-49 was, kwamen alle cubs met een grote glimlach het veld af. De teammanager van de tegenpartij gaf zelfs aan dat de uitslag niet de werkelijke wedstrijd weergaf. De partijen waren eerder gelijkwaardig!

 

CUBS Plate: Hookers - DIOK

De strijd gaat gelijk op. Na 10 minuten scoren de Hookers 5-0. Niet lang daarna wordt ook de 12-0 op het scorebord genoteerd. Dan breekt Koen door en maakt een run van 70 meter met als resultaat een prachtige try, 12-5. Vier minuten later zet Isa de score op 12-10. De conversie gaat helaas naast. DIOK gaat op een kleine achterstand de rust in.

De Hookers starten sterk in de 2e helft en het is al snel 19-10. Maar DIOK geeft niet op en zet een mooie aanval op. En de inzet wordt beloond. Oisin scoort de try en de conversie wordt benut door Koen, 19-17. Dat is ook meteen de eindstand van een gelijkwaardige en sportieve wedstrijd.

 

JUNIOREN Plate: Hookers - DIOK

De wedstrijd opent vlot. Na 7 minuten scoort Jesper al een try, 0-5. Met een kwartier op de klok scoort Jelle vervolgens de 0-10 in de verste hoek, de conversie belandt tegen de paal. Het spel loopt lekker en dan scoort ook Sem een try, 0-15. En ook de 0-20 door Jelle lukt nog voor de rust. Maar op de conversies rust een vloek en de bal belandt weer tegen de paal. Na een pittige overtreding staan de Hookers met een man minder op het veld. Jelle maakt direct van de gelegenheid gebruik en scoort 0-25. Sem benut de conversie en de ruststand is 0-27.

Na de rust scoren de Hookers hun eerste try van de wedstrijd, 5-27. De vaart is een beetje uit het spel bij DIOK en pas ver in de 2e helft scoort DIOK weer. De try is van Sem, 5-32. En voor de 3e keer komt de conversie op de paal. Kort daarop maakt Sem een mooie break en kan, na een run van ruim 50 meter, de laatste try van de wedstrijd scoren. De eindstand is een mooie 5-37.

 

COLTS Plate: DIOK - Gouda

Vijf minuten na het startsignaal van de wedstrijd van de Diok vs Gouda scoort Tom de eerste try van de wedstrijd, 5-0, geen conversie. Gouda scoort vervolgens bijna rond de 10e minuut een try, maar dit wordt door goed verdedigen voorkomen. Een penalty-kick gaat helaas mis. Bram weet uit te breken, maakt veel meters en via een mooie pass aan Tom volgt de 2e try. Twan schiet de conversie raak, 12-0. Met nog een minuut of 2 te gaan in de eerste helft kickt Twan een penalty-kick mooi tussen de palen, 15-0.

De tweede helft is nog maar koud begonnen of Tom trekt een sprint het veld over en met een mooie off-load op Tijs wordt het 20-0. Korte tijd daarna wordt nog een try gescoord door Tom, voorafgegaan door een break van Tijs en pass op Pim. 25-0. De conversie van Twan maakt het 27-0. Tijs scoort vervolgens nog een try, samen met de conversie is het dan 34-0.

Gouda komt beter in de wedstrijd in de tweede helft en scoort tweemaal een try en 1 conversie: 34-12. In de laatste minuut scoort Gouda nogmaals en klinkt het eindsignaal. Eindstand 34-19.

Foto credits gaan naar: Roeland van Schaik, Ruud van Brecht en eventuele onbekende fotografen.

0
0
0
s2smodern

 

RC DIOK Leiden

Smaragdlaan 101

2332 JP Leiden

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand