DOORZETTEN IS ONZE KRACHT

Leiden, 25 november. Met een kick van HRC begint de derby tussen DIOK en HRC in Leiden. De DIOK fans zijn in grote getale naar de Smaragdlaan gekomen om de eerste wedstrijd in 4 weken van hun Leidse club te zien. De wedstrijd start verrassend. Uit een scrum zet HRC een mooie aanval op en scoort een try in de 5e minuut. Ook de conversie wordt gemaakt. 0-7. DIOK kijkt dus al heel snel tegen een achterstand aan. Dan, van uit een line out, scoort de vliegensvlugge Ben Woods een try tussen de palen. Pierre Mounal maakt de gelijkmakende conversie 7-7. 

DIOK zit weer in haar ritme. Ezekiel Sedjoro ziet een gat in de verdediging van HRC en rent met de bal naar de volgende try. De conversie wordt niet benut. 12-7. Vervolgens maakt Wolf van Dijk een mooie run waaruit Jack Costigan een try scoort. Ook de conversie is raak 19-7. Bas Leupen maakt een lange run langs de zijlijn maar redt het net niet tot de tryline. Ross Bennie Coulson loopt in support maar de bal gaat voorwaarts. De aanval gaat door en Ilie Greeve scoort na een break van Tom Altink. Pierre Mounal schiet de conversie tussen de palen 26-7. Terwijl de eerste sneeuw vlokken van het jaar vallen ziet Robin Moenen een mogelijkheid, na een mooie rush, om te scoren. De conversie beland op de paal. 31-7. Diok is op dreef. Wolf van Dijk is heel attent op het moment dat de bal uit de scrum schiet en maakt de 6e try voor DIOK. De conversie is raak en de eerste helft wordt afgefloten. 38-7.

 

Mooi aanvalsspel

Na de rust heeft HRC hernieuwd elan en scoort na een paar gemiste tackles van DIOK een try langs de lijn. Ook de conversie uit een moeilijke hoek is raak 38-14. HRC heeft een sterke fase en DIOK loopt tegen een gele kaart aan. HRC maakt nog een try, ook de conversie is raak. 38-21.. Het spel golft op neer en HRC komt beter in de wedstrijd. Dan maakt Bas Leupen een geweldige break en rent, al slalommend, drie HRC-ers voorbij en scoort. De conversie uit een moeilijke hoek gaat mis. 43-21. Dan laat DIOK mooi aanvalsspel zien. De backs vliegen over het veld en hebben zich duidelijk hervonden na een mindere fase. Uit een maul maakt Ross Bennie-Coulson dan een try. Ilie Greeve maakt wederom de conversie, 50-21.  Na een turnover van Ross Bennie-Coulson, gevolgd door een break van Tom Altink maakt Alvaro Abril Garcia de laatste try van de wedstrijd. De conversie is niet raak, 55-21. Full time.

 

Zelfs wanneer je niet op 100% functioneert, vinden goede teams manieren om te winnen.

Head coach Andy Egonu was na de wedstrijd tevreden met het resultaat: “Gezien het feit dat wein  drie weken geen wedstrijd gespeeld hebben en het door de weersomstandigheden lastig was om goed te trainen, ben ik zeer tevreden met de overwinning. HRC was erg vastberaden en strijdlustig in het contactspel en ons team kon goed met die druk overweg. In de eerste helft hebben we behoorlijk wat punten op het scoreboard gezet en was het tempo van ons spel goed. Zo nu en dan klopte onze decision making niet, doordat we teveel rondspeelden en probeerden off loads te forceren. De spelers bleven goed in hun spel en we eindigden de eerste helft duidelijk met overwicht.

In de 2e helft voerden we de druk verder op, maar HRC verdedigde goed. De wissels hebben ook echt een impact gehad op ons spel. We hebben een aantal goede try’s gescoord en ons speltempo was zoals het moest zijn. Voor de wedstrijd heb ik de spelers gevraagd zich aan het gameplan te houden, zodat we de wedstrijd zouden winnen. Zelfs wanneer je niet op 100% functioneert, vinden goede teams manieren om te winnen. Dat waren wij vandaag. De jongens kunnen trots zijn op waar we nu staan. We zijn op de juiste weg en we zullen volgende week weer beter zijn.”

 

Stand in de ereklasse

De stand in de hoogste regionen van de ereklasse blijft gelijk. DIOK behoudt haar koppositie met een punt verschil en ook RC Hilversum en RC ‘t Gooi wonnen hun respectievelijke wedstrijden.

0
0
0
s2smodern

 

RC DIOK Leiden

Smaragdlaan 101

2332 JP Leiden

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand