DOORZETTEN IS ONZE KRACHT

De gemeentelijke schoolsportcommisie Leiden organiseert al jaar en dag de mogelijkheid voor Leidse schoolkinderen om met de meest uiteenlopende sporten kennis te maken. Zoals elk jaar was het ook dit jaar mogelijk om kennis te maken met de rugby sport. Afgelopen woensdag hebben we de speciale schoolsport Rugbycursus afgesloten op DIOK.

Eerste training
Vanaf de eerste training was er een leuk klein groepje in twee verschillende leeftijdsgroepen. Twee “turven” (U8’s, dus jonger dan 8) Mink en Ollie hadden zich aangemeld en drie “benjamins” (U10’s, jonger dan 10) Daan, Titus en Tobias.

De eerste training begon natuurlijk met happen in het nieuwe bitje omdat rugby een contact sport is en het belangrijk is dat iedereen zijn tanden heel houdt.
Na dit ritueel van heet water en bijten ging de groep naar buiten.

Elke training werd begonnen begonnen met SAQ wat zoveel betekent als snelheid, behendigheid en explosief bewegen.  Dat is getraind met laddertjes op de grond en er werden hindernis banen gedaan van tackle bags en pionnen.

Training van helden
Bij de training was naast Arthur Arkesteijn, de hoofdtrainer van de jongste jeugd, ook een speler van het eerste team. Bas Leupen en Durk Burgy hielpen mee en
waren natuur grote voorbeelden voor de aspirant rugbyers. Zij konden de kneepjes uitleggen hoe  je een goede rugbyer kon worden.

Er is maar 1 keer de training niet doorgegaan door de sneeuw. Alle andere keren hebben is er in weer en wind getraind. Zowel op het gras als op het kunstgras.

Leuker dan voetbal?
Daan werd met de week enthousiaster en Titus begint bijna te twijfelen of rugby niet nog leuker is dan voetbal. Mink en Ollie zijn snelle leerlingen en doen het elke week beter. De laatste twee trainingen hebben de jongens al een beetje kunnen proeven hoe dat gaat in een echt team en mochten daar ook meedoen
met hun leeftijdgenoten.

De uitreiking van de Rugby diplomas his gedaan op de avond van de “tussen Sinterkerstnieuwjaarsborrel” gedaan voor de jongste jeugd. De jongens zijn even apart in de bestuurskamer gekomen en hebben daar, onder toeziend oog van hun ouders de diploma’s overhandigd gekregen van Arthur die voor de gelegenheid in DIOK jasje-dasje was. Daarna konden de jongens het feestgedruis in met de DIOK kids.

Wat vonden de trainers ervan?
Was het leuk? Genoten hebben we. We vonden het zelf weer een feestje om de trainingen te geven, zeker met zulke leergierige jongens en samen training geven met jongens die ooit ook zo zijn begonnen. Bedankt allemaal en voor sommige nu al welkom op DIOK!

Met ovale groet
Arthur Arkesteijn

0
0
0
s2smodern

 

RC DIOK Leiden

Smaragdlaan 101

2332 JP Leiden

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand