DOORZETTEN IS ONZE KRACHT

Stijgende lijn
Beide nationale teams lieten zien dat de non-contact variant van rugby qua niveau een sterk stijgende lijn doormaakt in Nederland. Eerder dit jaar slaagde het nationale heren team er al in de Europese titel binnen te halen, maar ook beide jeugdteams lieten op de Ierse velden zien dat Nederland als middenmoter goed mee kan komen.

DIOK sterk vertegenwoordigd
Binnen beide junior touch teams bestaat er een aanzienlijke vertegenwoordiging vanuit DIOK. Bij U18 speelden Quinn van Brecht, Pepijn Swinkels en Pepijn van der Steen mee in de basis. Gezamenlijk wisten zij 12 tries te scoren. Het mixed U18 eindigde uiteindelijk als Bowl winnaar op de 7e plaats, achter traditionele touch naties zoals Schotland, Engeland en Wales. 
Ook bij de Mixed U15 stonden er 3 DIOK-ers in de basis. Captain Philippine van der Steen voerde de selectie aan en samen met Ronan Corbel en Ben Verweij wisten de Leidse rugbyers ook 12 tries binnen te slepen. Een knappe prestatie in een sterk deelnemersveld. De mixed U15 eindigde eveneens als Bowl winnaar.

JTC 2018 in Edinburg, Schotland
Tijdens het JTC werd bekend gemaakt dat volgend jaar Schotland (Edinburg) gastland is en dat voor 2019 Frankrijk (Parijs) de organisatie op zich neemt. Nederland Touch heeft de ambitie uitgesproken om volgend jaar met nog meer teams deel te nemen. Rugby spelers met de ambitie om voor het nationale touch team uit te komen worden dan ook van harte uitgenodigd contact op te nemen met David Corbel, Manager van de nationale junior selectie (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.) . Hij kan aangeven wanneer de jeugdtrainingen plaatsvinden.

Over Touch Rugby
Touch Rugby is een non contact variant van het traditionele rugby. Door het ontbreken van scrums, line outs en rucks is het een razendsnelle rugby variant waar veel skills en fitness worden gebruikt. Het touch rugby seizoen vindt plaats in de zomermaanden waardoor het goed te combineren is met het reguliere rugby seizoen. Doordat touch een non contact sport is, tackles worden vervangen door touches, is de kans op blessures aanzienlijk lager en kan de sport door jong en oud, jongens en meisjes, dames en heren samen gespeeld worden.

0
0
0
s2smodern

 

RC DIOK Leiden

Smaragdlaan 101

2332 JP Leiden

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand