DOORZETTEN IS ONZE KRACHT

DIOK STELT FINALEPLAATS ZEKER IN NAARDEN

Naarden, 15 februari 2020. Met nog drie wedstrijden te spelen in de reguliere competitie kan Diok bij winst haar finaleplaats in deze wedstrijd veiligstellen. De tegenstander is het altijd taaie rugbyclub ‘t Gooi. Altijd een garantie voor een mooie rugbywedstrijd.

Met winterstorm Dennis in aantocht is de wind bij kick off al stevig. Een grote hoeveelheid DIOK-fans is afgereisd naar Naarden om hun ploeg een hart onder de riem te steken. De Leidse ploeg treedt vandaag aan in het rood-wit. Drie minuten na het startsein slaagt Thom de Ruijter erin om de openingstry, na een strakke run, te maken. Leon Koenen converteert en de stand is 0-7.

’t Gooi geeft niks kado
DIOK heeft de eerste 20 minuten het meeste balbezit. Een verdedigende actie van ‘t Gooi pakt verkeerd uit en resulteert in een gele kaart. Kan DIOK het man meer voordeel uitnutten? ‘t Gooi geeft het in elk geval niet kado aan DIOK. Dan heeft de bezoekende ploeg de scrum mee op de vijf meter lijn. De bal komt eruit en gaat keurig de lijn in. Het is Oliva Sialau die de bal vervolgens over de lijn legt tussen de palen. Koenen converteert en de stand is 0-14.

Net voor rust steelt DIOK-speler Tom Altink de bal uit een scrum. Hier bewijst hij dat hij met recht vele malen is geselecteerd voor het Nederlands team. Als nummer 8, de laatste man in de scrum, is hij als geen ander in staat zich de bal keer op keer toe te eigenen. Handig legt hij de bal over de lijn. Ondanks de harde wind converteert Koenen ook voor de derde keer, 0-21.

Van der Avoird sleept voor DIOK de bonuspunt binnen
De tweede helft start evenwichtig. De verdediging van DIOK staat stevig. De scrum van de Leidenaren is sterker. Dus moet de thuisploeg het hebben van counters. Volgend uit een line out maakt ‘t Gooi een prachtige interceptie. De scrumhalf rent zo de helft van DIOK over en scoort voor het enthousiaste thuispubliek. De conversie is raak en de thuisploeg komt dichterbij. Dan is het weer de beurt aan DIOK. Daan van der Avoird krijgt de bal aangespeeld en maakt een na een mooie lange run, waar hij twee verdedigers uitspeelt, de vierde try voor DIOK. Het bonuspunt is binnen, 7-26.

Finale om het landskampioenschap op 18 april
Met vier minutenop de klok scoort ‘t Gooi nog een knappe try, de conversie is raak en de eindstand wordt bepaald op 14-26. Met deze overwinning plaatst DIOK zich voor de finale om het landskampioenschap op zaterdag 18 april in Amsterdam. Ook RC Hilversum plaatste zich voor de finale met de overwinning op URC.

Signeersessie DIOK Speelkaarten op zaterdag 28 maart
DIOK heeft echter nog twee competitiewedstrijden op de agenda staan waarvan de generale repetitie tegen RC Hilversum thuis op 28 maart gespeeld gaat worden. Na deze wedstrijd is er een signeersessie van de spelers, heren en dames, die op het DIOK kaartspel staan afgebeeld. DIOK gaf eerder dit jaar een speelkaarten set uit. De opbrengst van deze speelkaarten, die voor 5 euro per pakje te koop zijn in het clubhuis van DIOK en bij Franks’s Bloemensjop aan de Lange Mare in Leiden, gaat grotendeels naar Hospice Xenia (www.xenialeiden).

Foto’s: Archiefbeeld van Els Barnas
Tekst:  Welmoet Lugt

0
0
0
s2smodern

 

RC DIOK Leiden

Smaragdlaan 101

2332 JP Leiden

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand