DOORZETTEN IS ONZE KRACHT

DIOK PAKT OVERWINNING IN CASTRICUM

Castricum, 19 oktober. Al voor de wedstrijd kampt DIOK met tegenslagen. Van de aangekondigde line-up blijkt de volledige tweede rij niet in actie te kunnen komen wegens last minute blessures. Het zet Head of Rugby meteen voor een grote uitdaging tegen de sterke ploeg van Castricum.

DIOK mag de wedstrijd beginnen. Aanvankelijk vindt de strijd op het middenveld plaats. Beide teams tasten elkaar af. Dan neemt DIOK het initiatief. Uit een scrum speelt DIOK de lijn uit. Via de handen van Mees van Oord, Oliva Sialau en Leon Koenen is het uiteindelijk Daan van der Avoird die scoort. Koenen converteert en de eerste score, na twaalf minuten spel, staat op het scorebord, 0-7. 

 

 

VAN DER AVOIRD SCOORT DUBBEL
Vijf minuten later is het de beurt aan CAS. Na een mooie dummy leggen ze de bal over de lijn. Ook de conversie is raak en de stand is weer gelijk, 7-7. De strijd is in evenwicht en gaat verder rond de middellijn. Dan maakt Van der Avoird een prachtige run. Hij maakt een éen tweetje met Koenen die de bal weer terug passt. Van der Avoird tekent dan voor zijn tweede try in de wedstrijd in de uiterste hoek. De lastige conversie gaat mis, Maar DIOK neemt de leiding, 7-12. De druk van DIOK wordt groter. CAS maakt een overtreding voor eigen palen. De penalty is voor DIOK. Koenen benut de kans en zet het scorebord net voor rust op 7-15

Na de rust gaan de ploegen weer verder. De bal vliegt van de ene naar de andere kant. Cas lijkt met extra energie het veld op te zijn gekomen. De strijd wordt weer op het middenveld uitgevochten. DIOK maakt wat verdedigende fouten. Een hoge tackle van DIOK’s zijde resulteert in een penalty voor CAS. Ze gaan voor de palen, 10-15

 

 

DROP GOAL VAN KOENEN
DIOK laat echter niet met zich sollen. Er volgt een mooie aanval van de Leidenaren die uit meerdere fases bestaat. Koenen krijgt en pakt de kans om te kicken. Hij maakt een drop goal, 10-18, Vrij snel daarna volgt weer een hevige aanval van DIOK. De forwards gaan als een kluwen de tryline over en het is uiteindelijk Tom Altink die de team try maakt. De conversie gaat net langs de palen De stand is 10-23 met nog zes minuten op de klok.

De strijd lijkt gestreden en DIOK is even onoplettend, CAS heeft maar een halve kans nodig en maakt er onmiddellijk gebruik van. Een try is het logische gevolg en de Noord-Hollanders brengen de achterstand terug naar 17-23. Het mag niet meer baten, DIOK neemt de overwinning mee naar huis.

Head of Rugby Andy Egonu is blij met de overwinning maar ziet nog wel wat punten ter verbetering: “Ik ben blij met de winst, maar we hebben kansen laten liggen. Dat is jammer, want daardoor halen we de bonuspunt nu niet binnen. Het is helder waar we aan moeten werken en we nemen de leermomenten mee naar de voorbereiding op onze wedstrijd thuis tegen HRC volgende week”.

STAND IN DE EREKLASSE
Hilversum en ‘t Gooi gaan aan de leiding in het klassement met 10 punten. Beide ploegen wonnen hun wedstrijden tegen respectievelijk Ascrum en The Bassets. Hilversum boekte een monsterzegen met 12-111 en ’t Gooi won nipt met 24-26. CAS RC neemt de vierde positie in met 9 punten, gevolgd door, HRC, The Bassets, URC en Ascrum. Op zaterdag 26 oktober speelt DIOK thuis tegen HRC. De wedstrijd begint om 15.00 uur aan de Smaragdlaan.

Foto’s: Ruud van Brecht
Tekst:   Welmoet Lugt

0
0
0
s2smodern

 

RC DIOK Leiden

Smaragdlaan 101

2332 JP Leiden

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand