DOORZETTEN IS ONZE KRACHT

HOOFDSPONSORS SLEPEN / SLOPEN AMIGO'S NAAR OVERWINNING
 
Om deze titel te begrijpen, verwijzen we graag direct naar de APMA. De Amigo Post-Match Analyse. Deze keer met Neher, Camille en behind the scenes commentaar van Swen. Bijzonder hoe onze hoofdsponsors toch zo verweven blijken te zijn met ons spel... 
 

APMA

 
De Amigo's waren gebrand op wederom een klinkende overwinning. De zure nasmaak van de vorige pot tegen AXC was nog niet helemaal uit de mond verdwenen en dat was maar goed ook. De frustratie konden we vandaag kwijt tegen Utrecht, URC3. De uitwedstrijd was weliswaar met 0-43 gewonnen door de Amigo's, maar we stootten daar toch echt op een flinke tegenstand wat ook enkele gewonden als gevolg heeft gehad. Toch stonden de echte sloopkogels opgesteld aan de zijde van DIOK. 
 
De eerste 20 minuten spoten de Amigo's vooruit! 31-0 binnen no-time! vermenigvuldig dit even met 4 en dan kom je op een score die potentieel haalbaar was geweest. Sommige refs plakken daar rustig nog eens 20 minuten aan vast. Maar niet deze ref! Wat een toffe, relaxte kerel. Iemand die begreep wat "geen stap te veel" betekent. ca een minuut voor het einde van de eerste helft had er iemand wat te piepen of the klagen en de ref zij rustig: "Boys, we got a minute left anyway, let's call it half-time shall we?". Daar zouden ze er meer van moeten maken. 
 
Een stuk of vijf Amigo's echter hadden totaal niet begrepen wat "geen stap te veel" betekent... die vonden het leuk om de dag ervoor even een rugby league (nines) in Rotterdam te spelen, onder andere tegen de Royal Air Force. Het moge een wonder heten dat ze vandaag allemaal ten tonele verschenen, ook de grijze haren onder hen... Het had enkele zelfs goed gedaan zo leek het... merkwaardig. 
 
Maar goed, even terug naar de realiteit van de wedstrijd Amigo's / URC3. Na een vlammende eerste 20 minuten, kakte het Amigo legioen volledig in. Ballen stuiterden alle kanten op, we maakten zelfs bijna een "eigen doelpunt", niet dat dat kan in Rugby, tenzij je opzettelijk een bal tussen je eigen palen door schiet, maar een bal in eigen try gebied zo'n beetje aan de tegenstander geven, tja... dat is wel heel sportief. Je hebt het ruimschoots goedgemaakt met een paar snaai harde tackles Ruben! hehe. En de derde helft was er een stuk gezelliger door. 
 
De Amigo Scrum was verder ook een heerlijk zooitje ongeregeld. Hoewel qua power superieur over vrijwel elke scrum in de 4e klasse (en waarschijnlijk ook de 3e klasse, maar dat merken we volgend jaar wel... cliffhanger...) liep de scrum vandaag voor geen meter. Kan zijn doordat er wat zware jongens voor 't eerst een plekje gevonden hadden in de scrum, of doordat wat lichtere jongens opeens echt moesten werken op de tweede rij. Tja Popma, second row is not for the faint hearted he? 
 
Maar goed, na een paar draaikolken van scrums, bleef ie op enig moment toch staan en wel als een huis, zoals het hoort. 
 
De tweede helft was gewoon genieten. Niet alleen vanwege het weer en het toestromende publiek (ja, daar zijn we gevoelig voor...) maar ook omdat onze patronen gewoon lekker liepen. Ballen aankwamen, we steeds feller werden en dan wordt er ook gewoon lekker gescoord. 
 
Overigens, over publiek gesproken, mooi jongens en meisjes dat jullie wederom in zulke grote getalen de Amigo's naar de overwinning hebben geschreeuwd! Dat geeft ons vleugels he? is die bus nog beschikbaar binnenkort? We spelen onze kampioenswedstrijd uit tegen Hilversum namelijk, althans... fingers crossed, daar lijkt het nu op. Gezien de toenemende interesse voor de vergane glorie van weleer, zou zo'n bus echt een uitkomst zijn. Vooral natuurlijk omdat we dan geen Bob nodig hebben voor de terugweg he? 
 
Goed, genoeg flauwekul. Even serieus de statistieken: 
 
Try's: Leemans (2x), Jakob (2x), Bassie (2x), Popma (1x), Tim H. (1x), Tim K. (1x) Fuck You Eddy (1x), Neher (1x)
Conversies: Neher (6x) = 60% 
 
eindstand: Amigo's 67 - Utrecht 10 
 
De Amigo's hebben komend weekend even een weekje rust. Tenzij er natuurlijk weer ergens een tournooi wordt georganiseerd, dan kruipt het bloed toch waar het niet gaan kan he? Maar op 5 mei zijn de Amigo's terug op de Smaragdlaan voor de wedstrijd tegen Hilversum 3. Nee, niet het radio station.... Dus komt dat zien, komt dat zien! De voorlaatste wedstrijd van het Amigo seizoen! 
 
OLÉ

Camille
#SharetheSun
0
0
0
s2smodern

 

RC DIOK Leiden

Smaragdlaan 101

2332 JP Leiden

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand