DOORZETTEN IS ONZE KRACHT

ZWAAR bevochten overwinning van de Amigo's op AXC 3

Leuk zo'n Front V Diner en de intenties waren natuurlijk absoluut goed. Gewicht toevoegen voor de scrum, alles voor je team, alles voor je club. En zoveel eten is echt geen pretje, maar je hebt er wat voor over he? Toch leken de extra kilo's en de digestieven niet bij iedereen even goed gevallen te zijn. Tel daarbij op (of trek daarvan af) een uur minder hersteltijd ivm de zomertijd en onbedoeld kan het dan toch nog spannend worden tegen de koploper.... (koploper, alleen omdat ze twee wedstrijden meer gespeeld hadden he?)

Echt spannend was het begin van de eerste helft echter niet. DIOK zat lekker in de aanval en de druk zat er meteen op. Amsterdam moest aan de bak. Na een kwartiertje spelen stond er een bescheiden 10-0 voorsprong op de teller. Zou de pre-match analyse dan dusdanig goed zijn geweest, dat dit weer een klinkende overwinning zou worden? Niets was minder waar... Sommige voorwaartsen hadden toch wat moeite om hun handen gestrekt langs hun buiken uit te krijgen om ballen te vangen en ja, dan gaat het niet goed he? Amsterdam wist de achterstand in te lopen en er zelfs voorbij te gaan! Dat hebben we dit seizoen nog niet (vaak) meegemaakt. 15-21 stond het halverwege de tweede helft.

Het in grote getalen samengekomen publiek stond er wat beteuterd bij. Er was hen natuurlijk met veel bravoure een overwinning beloofd. Gelukkig (voor het publiek) hoefden zij zich alleen maar op te draaien om de Dames te zien knallen tegen Tilburg op Veld1. Ook ff leuk natuurlijk. Die afleiding van de main act van vandaag was echter maar tijdelijk.

Het was de hoogste tijd om de verlopen Amigo koppies even flink wakker te schudden en iedereen te herinneren aan ons eigen spel. Wanneer we dat gewoon goed spelen, ballen vasthouden en lekker recht naar voren lopen (hoewel dat voor sommigen schier onmogelijk is), komt het over het algemeen wel goed. De meters moesten echter met bloed, zweet en tranen veroverd worden, maar gestaag kwam DIOK weer dichterbij. 20-21 ... door de straffe wind en try's die lekker in de verste hoek werden gedrukt, was 't voor Neher bijna niet te doen om de conversies te maken. Herstel, het was voor Neher (en Fuck You Eddy overigens) totaal niet doen om de conversies te maken. Deze wedstrijd niet boven de 0% uitgekomen... stuff happens...

In de laatste fases van de wedstrijd toonden de Amigo's echter "What they're really made of". Op karakter en dan toch gebruik makend van die extra kilo's, wisten we Amsterdam over hun eigen try-line heen te duwen: 25-21. En toen, 5 minuten voor tijd, nog een prachtige actie met onder ander Bassie, Pompa en Chris. Een niet te stoppen run-pass- run waarin werkelijk alles perfect liep. Niet te houden natuurlijk en een genot om naar te kijken. Publiek kreeg dan toch ook echt waar voor z'n geld...

Het was een echte wedstrijd. Flinke tegenstand van Amsterdam die blijkbaar op volle oorlogssterkte, aangevuld met wat mensen uit hun 2e onder andere, naar Leiden waren gekomen. Erop gebrand natuurlijk om niet te verliezen. Maar de hegemonie van de Amigo's in de 4e klasse werd uiteindelijk toch weer bevestigd. De scrum stond als een huis, als een tank zelfs. Igor, die plots op nr 8 terecht kwam, viel spontaan naar voren toen z'n scrum plankgas naar voren schoot en hij net ff te laat door had wat er gebeurde. Illustratief voor de overmacht en een gewichtklasse of twee verschil met Amsterdam.

Man of the Match bij DIOK vandaag: Dennis, die ondanks wat brandend maagzuur, flink wat tegenstanders omver wist te lopen en maakte daarmee voor een groot deel ook het spel. Dat ook zijn omtrek wat was toegekomen, werd pijnlijk duidelijk toen hij uit z'n ietwat te strak zittende broekje scheurde. Het publiek kon dit zeker wel waarderen en beschouwde deze publiekswissels als een extraatje.

De fun begon pas echt tijdens de derde helft. Deze overwinning smaakte zoet, met een nasmaak van hop. De derde helft was weer top georganiseerd door Popma en Neher, die aan Amsterdam even lieten zien waarom de Amigo's toch zo'n enorm grote kweekvijver aan talent heeft. We spelen om de gezelligheid, om kameraadschap, maar vooral om te zien welke briljante derde helft prijzen Popma nu weer verzonnen had.

Ervan uitgaande dat er twee ex-veroordeelden aanwezig zouden zijn, was er speciaal voor deze gelegenheid en hun herintreding in de (rugby) maatschappij een "Wiedergutmachungs Schnitzel Trofee" in elkaar geflanst. Vorige keer uit tegen AXC moesten er twee man met rood van het veld omdat er wat knokkels los aan de pols zaten. Helaas waren beide ex-gedetineerden niet aanwezig, maar gelukkig vlogen er nu wat andere vuisten door de lucht. Aan iemand van Amsterdam (laten we 'm respectvol 'grijze duif' noemen) en Joost Leemans viel de twijfelachtige eer te goed om deze trofee in ontvangst te nemen, vooraf gegaan door, eerst wat weifelende, later een echte dikke vette knuffel. Daar bleef het echter niet bij, om de verzoening te borgen, mochten beide heren voor de rest van "Die Mannschaft" de keuken in om heerlijke "WiederGutMachungsSchnitzels" te bakken. Hoewel Joost bij hoog en laag beweerde dat de ref dit niet goed had gezien, kwam hij toch wel erg enthousiast en dankbaar terug uit de keuken. Goeie actie Popma.

Hoewel het even duurde voordat de victualiën-spiegel weer wat op pijl was, kwamen na verloop van tijd dan toch de Amigo Codexen te voorschijn en zetten de Hudsons, bijgevallen door Swen, Frits en de rest van stayers, het Para Siempre lied in, gevolgd door ongeveer de gehele rest van de Codex (dat wil zeggen circa 24 andere dronkemansliederen). Wat opviel is dat de meeste teksten door slechts enkele ervaren Karaoke zangers werden gedragen. Anderen die nog geen Codex hadden, of 'm zelfs kwijt waren.... stonden toch nog wat vaak met hun mond vol tanden (of bier). Hier moet snel verandering in komen, zo vond ook Swen. Er zijn schijnbaar plannen in de maak voor een Codex SingaLong Song Festival Les, voor iedereen die wat aan zijn basic skills wil werken.

Dan tot slot de statistieken. Houdt pen en papier bij de hand. De try's werden vandaag gemaakt door: 
Bassie (2x), Haico (1x), Popma (1x), Bus (1x), Chris (1x), Joost L (1x) 
Conversies werden vandaag gemaakt door: 
Niemand

Wanneer je nu aanstaande donderdag 4 april, zo tussen half negen en een uur of twaalf niets te doen hebt, of anders toch alleen maar TV zit te kijken, kom dan naar deel II van dit spektakelstuk. We vertrouwen erop dat Amsterdam weer flink wat spelers van andere teams gaat lenen, om een tweede vernedering te voorkomen. Er was zelfs al even sprake van "iets recht zetten"... Amigo's daarentegen putten exclusief uit eigen gelederen en hebben de avond ervoor nu geen Front V diner gepland, dus dat zou uiteindelijk, alles in beschouwing genomen, toch een betere uitgangspositie moeten geven.

Komt dat zien, komt dat zien! Amigos vs AXC3 - Donderdag 4 april - Thuis - K.O. 20.30

OLÉ

0
0
0
s2smodern

 

RC DIOK Leiden

Smaragdlaan 101

2332 JP Leiden

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand