DOORZETTEN IS ONZE KRACHT

ONVERWACHTE KRAKER IN LEIDEN: #AMIGO's vs #AMIGO's (aangevuld met RC Haarlem)

Vandaag stond RC Haarlem op het menu voor de Amigo's. De oude garde had z'n slabbetje al voor gedaan, want na de vorige pot in Haarlem, had dit alle potentie van wederom een klinkende overwinning. Likkebaardend en klaar voor het hoofdgerecht deze zondag kwam de oude glorie van weleer bij elkaar op de Smaragdlaan.

Tegenstander Haarlem had er blijkbaar wat minder zin in. Na de 'tripple-digit' nederlaag in eigen huis, kunnen we ons ook best voorstellen dat je dan wat minder enthousiast in de auto naar Leiden stapt, maar neem dan in ieder geval genoeg ingrediënten mee... helaas. Haarlem kwam er maar liefst vier te kort. Dan heb je als team de keuze, wie lenen we uit? The best of the best? of the best of the rest? (nog altijd best wel best, wel te verstaan...). Sportiviteit staat dan voorop en wint het van competitiviteit. (ja, lees dat woord nog maar eens).

De kaarten waren opeens wel anders geschud. Amigo's versus Amigo's en niet de minste melden zich vrijwillig bij de tegenstander. Dan weet je als team, shit... tandje erbij... ex-ere klasse, ex-internationals, maar gewoon volle bak er in. Als vrijwillig 'uitleen-ingredient' weet je ook dat je geen hapklare brok moet worden voor een stel hongerige Amigo's. Je kunt maar een ding doen: volle bak er in.

Het gevolg was een spannende pot voor de verandering. Na de eerste en tweede try voor DIOK, was het dan toch ook Haarlem die door de verdediging van DIOK wist te breken en de eerste try voor de uitploeg op het bord wist te zetten. uuh... Haarlem? Nee, sorry Haarlem, jullie krijgen wel de punten, maar de eer ging naar Dennis die dwars door z'n eigen Amigo's heen beukte, gelukkig zonder schade aan te richten, maar liet Haarlem even zien hoe het ook al weer moest.

Dat voorbeeld werd gevolg door zowel Popma als Bus, die er beiden voor zorgden dat Haarlem op enig moment zelfs het gevoel begon te krijgen dat ze konden winnen. Grapje natuurlijk. 4, later zelfs 5 Amigo's tegen 15 Amigo's is natuurlijk niet te doen, maakt niet uit met wie je dat team verder aanvult. Maar, eerlijk is eerlijk, de uitgeleende Amigo's hebben zich zeer verdienstelijk gemaakt voor onze gasten en maakten het spel ook bij Haarlem. Geen onsportief gedrag als in struikelen voor de try-line, of ballen laten vallen (in tegendeel, ballen die tijdens de training forward vallen, werden nu opeens wel strak opgevangen... verdacht...). Haarlem heeft dat blijkbaar wel eens anders meegemaakt.

Sportiviteit heeft vandaag absoluut gewonnen. En ondanks de twee try's die Haarlemse spelers zelf wisten te maken, uiteraard dankzij goed voorwerk van een paar Amigo's... hadden ze toch het nakijken met 58-31. Zo wordt de uitslag officieel genoteerd, maar ere wie ere toe komt, Amigo's hebben alles bij elkaar 73 punten gescoord, Haarlem (inclusief de conversies op DIOK try's) zowaar 16 punten. De werkelijke uitslag was dus eigenlijk 73-16, die wat meer in de buurt van ons gemiddelde ligt.

Vandaag markeerde ook de eerste wedstrijd voor Marcel, die na een paar trainingen nu een dikke 30 minuten liet zien wat ie waard is. Mooie aanwinst! Hetzelfde kunnen we zeker ook zeggen van Igor (zie vorig FB bericht voor de naam die z'n moeder hem gegeven heeft) die warempel bijna een try drukte... volgende keer ook echt drukken Igor... dat plus je inzet maakte je wel tot Man of the Match! Maar in 't vervolg (mocht je weer uitblinken), dan wel echt die arm gestrekt houden... anders komt de hele jug er achteraan...

Fuck You Eddy was topscoorder vandaag met welgeteld 3 try's. Hadden er zomaar 10 of meer kunnen zijn, maar ja... dan moet je die ovale bal wel vasthouden. En als goeie Amigo moedigen we tequilla's natuurlijk altijd aan, maar drinken doe je met je maten he? Wel aardig dat je nog ff mee kwam doen, al was 't op 't nippertje...

Ook dank aan het aanwezige, massaal toegestroomde publiek, dat voornamelijk bestond uit gehandicapte Amigo's en de betere wederhelften van wat er op 't veld te vinden was. Het was absoluut een vermakelijke wedstrijd, heb ik mij laten vertellen. Ziet er vanuit het veld toch altijd anders uit. Wij nodigen jullie hierbij graag uit voor de volgende twee wedstrijden, beiden tegen Amsterdam (AAC), beiden thuis. Mocht zondag 31 maart nu niet lukken, dan hebben we op 4 april om 20.30 een entertaining avond programma waarbij AAC onze trainingspartner is, al is het wel een officiele wedstrijd tijdens onze vaste trainingsavond. AAC heeft 2 wedstrijden meer gespeeld en staat daardoor bovenaan in de poule. Als het aan de Amigo's ligt gaat dat binnenkort veranderen...

Eervolle vermeldingen zijn er vandaag voor alle Amigo's die Haarlem een hart onder de riem hebben gestoken: Dennis, Strik, Baaf, Ruben, Popma, Bus, Baar, Bassie en Camille. Speciale vermelding voor Onno die als lijnrechter flink wat meters gemaakt heeft en zelfs nog een tackle te pakken had toen het spel wat te dicht bij kwam. Tackle was niet van een speler, maar van de vlag op de middenlijn... strak Onno  en bedankt!

En daar zijn ze, de statistieken! Allereerst de try's voor DIOK:
Topscoorder FU Eddy (3), Japiyo (2), Bassie (1), Thomas H (1), Tim H (1), Popma (1), Bus (1)
Conversies: Neher (4 maal, 40%), FU Eddy (0 maal, 0.0% ook wel eens lekker he?)

De try's voor Haarlem: 
Dennis (1), Popma (1), Bus (1)

Waarmee het totaal aantal try's als volgt uitkomt: 
FU Eddy nog altijd topscoorder (3), Japiyo (2), Bus (2), Bassie (1), Dennis (1), Popma (2), Thomas H (1), en Tim (1). 
Conversies: Neher (4 maal, 30% maar dat kwam omdat je de conversies voor Haarlem niet mocht nemen he?)

Volgen jullie het allemaal nog? De moraal van dit verhaal: heerlijke zondag, lekker gebald met Amigo's, lekker gebald tegen Amigo's, sportieve pot. Haarlem komt met sterke verhalen thuis over hoe ze DIOK toch even flink onder druk hebben gezet en dat met 11,5 man... Was gezellig dat jullie er waren Haarlem!

OLÉ!
#altijdsamen #parasiempre #blueandgold

0
0
0
s2smodern

 

RC DIOK Leiden

Smaragdlaan 101

2332 JP Leiden

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand