DOORZETTEN IS ONZE KRACHT

DIOK NEEMT RUIME WINST MEE UIT AMSTELVEEN

Amstelveen, 17 november 2018. Voor de gelegenheid komt Diok in het rood-witte uit-tenue het veld op. De kleuren van het thuisspelende Amstelveen (ARC) liggen te dicht bij het vertrouwde blauw-geel van DIOK. DIOK, dat met veel supporters is afgereisd kickt de wedstrijd af. De jonge Amstelveense ploeg wordt direct onder druk gezet door de Leidenaren.

Al na tien minuten opent Oliva Sialau, de center afkomstig uit Samoa, de score. Freek de Romijn converteert uit de lastige hoek en de stand is 0-7. Tien minuten later is het weer raak, Stefan Noort breekt door de Amstelveense defensie heen en maakt de tweede try van de wedstrijd, 0-12. Nog geen drie minuten later is het wederom Sialau die scoort. De conversie van De Romijn is raak, 0-19. ARC komt iets meer in haar spel en verdedigt sterk.

Bonuspunt binnen
Een half uur in de wedstrijd is het Freek de Romijn die scoort na een prachtige uitbraak van Oliva Sialau. De conversie gaat naast maar het bonuspunt is binnen, 0-24. Na een opstootje incasseert Diok een gele kaart net voor rust.

ARC komt met hernieuwde energie uit de rust. Ze openen aanvallend maar Diok houdt de deur dicht. De verdediging van DIOK staat als een huis. ARC weet het man maar voordeel niet uit te buiten, maar laat zich ook zeker niet van het veld spelen. Uit een maul scoort Benjamin Garcia Propato een try. De conversie vanaf de zijlijn is raak, 0-31.

Benjamin Garcia Propato staat klaar om de bal in de scrum voor DIOK te rollen.

Sialau scoort een hattrick
Even daarna is het Manuel Cardoso Pinto die uitbreekt en na een run van 60 meter de bal in de hoek over de lijn legt. De conversie gaat net naast, 0-36. DIOK is op stoom. Na een mooie doorbraak van Benjamin Garcia maakt ARC een hoge tackle. Richard Manley neemt de daar uit volgende penalty vlot en scoort zijn eerste try van het seizoen. De conversie is raak, 0-43. Tot slot noteert Oliva Sialau zijn derde van de wedstrijd. Een hattrick voor de jonge center is hiermee een feit. De conversie is raak en bepaalt de eindstand op 0-50.

Stand in de Ereklasse
DIOK neemt in de Ereklasse de vierde positie in achter koploper RC Hilversum, CAS RC en RC ’t Gooi. De volgende wedstrijd van DIOK staat gepland op 1 december thuis tegen RC Waterland. De wedstrijd begint om 15.00 uur.

Tekst & Foto:  Welmoet Lugt

0
0
0
s2smodern

 

RC DIOK Leiden

Smaragdlaan 101

2332 JP Leiden

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand