DOORZETTEN IS ONZE KRACHT

Castricum 14 oktober 2017. Na 3 gewonnen wedstrijden op rij van DIOK wordt de druk op het eerste team steeds groter. Wordt deze overwinningsreeks gecontinueerd? Laat Head of Rugby Andy Egonu met zijn team opnieuw zien waar Leiden op hoopt? Na een spannende thuiswedstrijd tegen Oemoemenoe vorige week, is het tijd voor DIOK om aan te treden tegen Castricum op hun Noord-Hollandse pitch. Castricum opent de wedstrijd verrassend en scoort direct een try. Ook de bijbehorende conversie wordt benut. De score is 7-0. DIOK herstelt zich snel en zet een aanval op waaruit Ilie Greeve een try weet te maken, ook de conversie door Pierre Mounal wordt vakkundig tussen de palen geschoten, 7-7. Het is een spannende wedstrijd. Op hoog tempo gaat het spel heen en weer en weet Castricum een try en de conversie te maken, de score komt op 14-7. DIOK laat het hoofd niet hangen en Wolf van Dijk laat zien wat hij waard is. Hij scoort voor DIOK, Mounal benut de conversie en het staat weer gelijk: 14-14.

DIOK blijft, ondanks de verrassende start van Castricum, bij het game plan. De wedstrijd wordt vervolgd en achtereenvolgens krijgt DIOK twee penalties mee: 14-20. Pierre Mounal weet, na een slimme interceptie, ook een try te scoren. Het wordt bijna gewoon, maar ook de conversie belandt tussen de palen, 14-27. Op hoog tempo gaat het spel verder. De team inzet van DIOK straalt van het veld af. In een mooie aanval ziet Benjamin Garcia een gat in de verdediging van Castricum en Tom Altink mag het afmaken. Inclusief conversie komt de score op 14-34. Na een dropkick van Leon Koenen gaat DIOK comfortabel met 14-37 de rust in.
 
Als de tweede helft is gestart weet DIOK uit een line out een try te scoren, Pierre Mounal zet weer 7 punten extra op het scorebord: 14-44. Castricum geeft echt nog niet op en zet de score met een try in een moeilijke hoek op 19-44, de conversie wordt niet benut. DIOK laat sterk teamwork zien een try door Jack Costigan is het logische gevolg. De conversie wordt benut door Leon Koenen en de voorsprong wordt verder uitgebouwd naar 19- 51. Als finaleslag weet DIOK een push over try van Ross Bennie Coulson te forceren. De wedstrijd wordt met een ruime overwinning afgesloten op 19-58.

DIOK captain, Ross Bennie Coulson is na de wedstrijd erg tevreden met het resultaat: “ We hebben vandaag erg goed gespeeld, ik ben erg blij met het resultaat, we hebben het verdiend”. Ook Andy Egonu toont zich zeer tevreden met het spel van zijn team en stelt met het positieve resultaat Leiden zeker niet teleur.

Voor de stand in de ereklasse is de overwinning van DIOK zeker van invloed. DIOK positioneert zichzelf op de 3e plaats, op 6 punten achterstand van koplopers Hilversum en ’t Gooi, maar met één wedstrijd minder gespeeld. De Bassets volgen op 4 punten achterstand, maar met één wedstrijd meer gespeeld.

https://www.youtube.com/watch?v=SlSXxPRqQ0s

 

 

0
0
0
s2smodern

 

RC DIOK Leiden

Smaragdlaan 101

2332 JP Leiden

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand