DOORZETTEN IS ONZE KRACHT

VICTORIE VOOR DE AMIGO’S (DIOK4)

ROTTERDAM, 7 OKTOBER 2018. Ook over Amigo’s valt van alles te vertellen. Zeg hebben ze vaak nog de meeste verhalen, dus wie kunnen er beter verslag doen van een wedstrijd dan de Amigo’s zelf? En nee, dat gaat niet alleen over de 3e helft. Met zo veel ex-ere klasse, ex-internationals, ex-multinationals, ex-jong oranje, ex-geblesseerden en gewoon veel exen, vallen er genoeg sterke verhalen te vertellen over hetgeen zich buiten de bar, d.w.z. op het veld, afspeelt.

Het was een prachtige dag in Kralingen, Rotterdam en het beloofde vooraf al een geweldige overwinning te worden. Poekie waarschuwde deze Amigo echter om het niet te jinxen! Voor elke meter moet gestreden worden! Wijze woorden Poekie, waar we niet veel later ook aan herinnerd zouden worden. Overigens is Poekie niet de naam die zn ouders hem gegeven hebben, maar de Amigo’s. Soms is dat nodig. Informeer even bij je lokale Amigo wanneer je achter de ware identiteit van sommige Amigo’s wilt komen...


Buslading fans
Enfin, waar waren we? Ah! Rotterdam. Heerlijk weer dus, waar ook de nodige fans op af kwamen. Misschien niet zo veel als op de supporters-app werd gesuggereerd maar met 7 fans die helemaal naar Rotterdam waren afgereisd was dit toch een record voor het 4e Sterren Heren team van DIOK. Dit sterrenteam is echter ook kampioen “sterren uitlenen” aan andere teams. Neher, Dennis, Vinnie & Japio aan het 2e, Vic, Haico en Vinnie nog een keer (!) aan de Bambino’s. Ondanks wat blessures her en der (gekneusd spare-ribbetje hier, vingertje daar) kwamen wij toch met 15 man bij de Kick-Off, waaronder 6 man die zo’n beetje net hun eerste seizoen achter de rug hadden. Ik reken mij daar zelf overigens ook bij want na 23 jaar pauze, na wat studenten seizoenen, kan ik mijzelf niet bepaald bij de ex-internationals rekenen. 

Rotterdam had blijkbaar moeite om 15 dapper studenten te vinden die het de moeite waard vonden het risico te nemen om door de nummer 1 van de regio onder het grass geschoffeld te worden. Blijkbaar heeft Rotterdam ook ex-...studenten met heel wat ervaring en lenen ze ook wel eens wat uit van hun andere teams om hun 4e aan te vullen. Zo ook vandaag, al kwamen ze maar tot 14. 

Na de eerste scrum werd duidelijk dat dit geen eerste jaar studenten waren... goed, de moeders met kinderen langs de kant hadden ons al wel een hint kunnen geven, of de grijze haren hier en daar, maar toch, de Amigo’s niet helemaal op volle oorlogssterkte (zijn we dat ooit??) waren toch verrast toen we onze scrum verloren, dat gebeurt normaal gesproken niet.

80 minuten Casper
Toen het na een minuut of 10 spelen ook nog eens gelijkspel was, was het duidelijk dat er eerst uit een ander vaatje getapt moest worden voor we aan het bier konden! Maar Amigo’s zouden geen Amigo’s zijn wanneer we ons door een paar ex-studenten zouden laten verassen. De machine kwam op stoom. Het regende goed geoefende Call signs en de bal kwam keer op keer daar waar die moest zijn. De energie werd goed verdeeld, zelfs door Casper die de volle 80 minuten zich in t zweet heeft geweRkt. Kon niet anders zonder wissels... 

Even leek t erop dat we met 14 door moesten toen Lars neer ging en er wat bierbuiken bovenop z’n enkel vielen. Ik was even bang dat er een trauma helikopter aan te pas moest komen, maar Bas wist raad. Ff goed tikkie op de voet en Lars sprong weer als een hinde door de wei.

Ik zal niet te veel uitweiden over het verloop van de wedstrijd. Als Rotterdam dit ooit te lezen krijgt... we willen het wel gezellig houden, maar laten we zeggen dat ze hartstikke blij waren dat zij toch ook wat puntjes gemaakt hebben. (Stel je voor dat we achteraf niet even een jugje zouden kunnen delen om t verdriet weg te drinken). Dankzij geweldig team work konden de volgende Amigo’s het zweet belonen met een of meerdere try’s: Frits, Joep, Bas, Romain, Lars, FUEddy, Lenn, Poekie. Romain wist vrijwel alle conversies te maken, ook uit onmogelijke hoeken. 

Ook de 3e helft gaat naar Leiden
Dit bracht de stand uiteindelijk op een aangename 24-80 voor de Amigo’s! Iets hoger zelfs dan onze eigen telling, maar ja... tellen is ook niet onze sterkste kant. Wat vooral ook belangrijk was dat we zonder serieuze schade gevallen aan de 3e helft konden beginnen. En in alle bescheidenheid, ook die was voor de Amigo's, maar ook dat is niet ongebruikelijk. 

Amigo’s in het echt zien?
Wil jij nu ook eens een echte Amigo wedstrijd bijwonen? Dat kan! Zondag 14 oktober spelen de Amigo's om 12.30 tegen Nijmegen. En nee... je hoeft niet naar Nijmegen, je kunt gewoon naar DIOK komen want op zondag is er nog veel meer te beleven, maar het hoogtepunt wil je natuurlijk niet missen! 

Hasta Luego! 

OLE!

0
0
0
s2smodern

 

RC DIOK Leiden

Smaragdlaan 101

2332 JP Leiden

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand