DOORZETTEN IS ONZE KRACHT

DIOK2 DELFT HET ONDERSPIT TEGEN THE HOOKERS

Leiden, 7 oktober 2018. Dit jaar heeft Diok niet alleen een team in de Ereklasse, ook in de een na hoogste landelijke competitie komt een DIOK-team uit. DIOK2 promoveerde afgelopen jaar naar de eerste klasse. Het vorig jaar uit de Ereklasse gedegradeerde The Hookers is deze zondag afgereisd naar Leiden.

Het belooft een zware wedstrijd te worden voor de thuisploeg. Met bijna een klasse verschil tussen beiden teams zijn de verwachtingen op de volle tribune niet direct hooggespannen. In een klasse waar veel rugbyclubs met hun eerste team spelen zijn het alleen DIOK en ASCRUM uit Amsterdam die met een tweede team uitkomen. The Hookers openen vlot de score, de conversie gaat naast, 0-5. Twee minuten later is het weer raak, The Hookers zien een gat in de Leidse verdediging, de conversie recht voor de palen is raak, 0-12.

Het spel golft heen en weer en DIOK lijkt iets meer grip op de wedstrijd te krijgen. Bedreigend wordt de Leidse ploeg echter niet in de eerste 25 minuten. The Hookers blijven aanvallen en hoewel de verdediging van Diok sterk is, slagen ze er weer in een gat te vinden. De conversie gaat naast, 0-17.

Try saving tackle van Sanna
Als de Hookers dan weer een aanval via de lijn doen is het Giovanni Sanna die de sensationele try saving tackle maakt. Even later gaat het toch mis. The Hookers scoren, de conversie wordt niet benut en de Leidenaren kijken tegen een achterstand van 0-22 aan. Iets later is het weer raak. Ook deze conversie gaat naast, 0-27. DIOK maakt vervolgens verdedigend een overtreding en The Hookers benutten de penalty. De rust wordt ingegaan met 0-30.

Al vrij snel in de tweede helft pakken The Hookers het score ritme weer op. Een try wordt gemaakt en de conversie wordt benut, 0-37. Met nog 30  minuten op de klok zijn het weer The Hookers die scoren, de conversie is mis, 0-42. DIOK heeft weinig in te brengen tegen het aanvallend geweld van The Hookers. Weer wordt een try gemaakt en de conversie benut, 0-49. Een minuut later herhaalt het scenario zich. Een mooie aanval van The Hookers is succesvol, maar de conversie is weer mis 0-54. Met nog 18 minuten op de klok blijven The Hookers toe slaan, de zoveelste bal wordt over de lijn gelegd. Ook deze conversie gaat mis, 0-59. Zes minuten later zijn het weer The Hookers die scoren, 0-64. En dan, als de tribune er al niet meer in gelooft, scoort Arthur Ross, onder luid gejuich, een try voor de Leidenaren. De conversie gaat tegen de palen, 5-64. Net voor de referee de wedstrijd af fluit scoren The Hookers voor de laatste maal en bepalen de eindstand op 5-69.

Stand in de eerste klasse
DIOK2 neemt in de eerste klasse de negende positie in op de ranglijst. RC Eemland en RC The Hookers voeren de lijst aan met respectievelijk 20 en 19 wedstrijdpunten. Doel van DIOK2 is zich te handhaven in de eerste klasse dit seizoen. Een goede aansluiting met de Ereklasse is voor de Leidse club erg belangrijk. Zondag 14 oktober speelt DIOK2 uit tegen URC1 in Utrecht. De wedstrijd begint om 14.30

0
0
0
s2smodern

 

RC DIOK Leiden

Smaragdlaan 101

2332 JP Leiden

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand