DOORZETTEN IS ONZE KRACHT

DIOK ‘Bambino’s’ winnen in streekderby van The Bassets

Sassenheim, 7 oktober 2018. De zon schijnt, het kunstgras is vers gesproeid en de toeschouwers zitten er klaar voor. The Bassets 2 tegen Diok 3, oftewel de derby in de derde klasse senioren tussen de Sassenheimers en de Leidse ‘Bambino’s gaat iets later dan gepland van start. De DIOK Bambino’s zijn het jongste senioren team van DIOK, met grotendeels spelers die net uit de jeugd van de Leidse club zijn gekomen.

De eerste scrum volgt snel na het startsignaal na een knock on. Diok zet druk op The Bassets. Vanuit een line out, na mooi fasespel, zet Pim van Dam de eerste score op het bord. Hij schiet ook de conversie raak, 0-7. Even later breken The Bassets uit, maar Beau van Diemen tackelt op het juiste moment en voorkomt een try van de tegenstander. De teams zijn aan elkaar gewaagd. Er worden mooie tackles gemaakt. Vanuit een penalty krijgt Diok het net niet voor elkaar om een try te drukken. The Bassets kicken de bal weg en voorkomen daarmee een score.

Er wordt gescrumd, Twan Bell geeft de bal een zetje mee en The Bassets staan off-side. Diok besluit op de palen te schieten, maar helaas gaat de penalty in de 20e minuut naast. Rond de 25e minuut breekt Mats Vermeeren uit met de bal. Tijs de Koningh vangt de bal en zorgt ervoor dat Tom van Loon kan scoren. De conversie gaat mis, stand 0-12.

Owen Broers stopt met een goede tackle een uitbraak van The Bassets. The Bassets zetten meer druk op het team uit Leiden, beide teams werken hard op het veld, er wordt geen centimeter cadeau gegeven. Na bijna 10 minuten weten The Bassets in de 30e minuut te scoren, 7-12.

De DIOK Bambino’s zijn sterk in de line out, de meesten worden gewonnen door de Leidenaren. Owen Broers rent in een snelle actie achter de bal aan, en lijkt te scoren. Maar helaas, de bal was net uit, geen try. Een speler van The Bassets rent korte tijd later bijna het volledige veld over, ontwijkt alles en iedereen en scoort. De conversie, recht voor de palen, gaat verrassend mis. Stand 12-12.

Van Loon en Van Diemen scoren dubbel
Na half time zetten The Bassets Diok onder druk en scoren. De stand komt op 17-12, de conversie gaat naast. Direct na deze try is er een mooie reactie van DIOK en via Luuk de Nijs en Pim van Dam kan Tom van Loon zijn tweede try scoren. De conversie gaat op een haar na niet door de palen. 17-17. In de 55e minuut wordt de stand 22-17, vanuit een scrum scoren The Bassets een try, wederom geen conversie. The Bassets wisselen een aantal spelers om met frisse moed verder te gaan. DIOK zet een tandje bij en met veel hard werken wordt een echte team-try gedrukt. Pim van Dam schiet een moeilijke conversie raak en brengt de stand zo op 22-24.

De spanning op de tribune loopt op, het is een enerverende pot rugby die de toeschouwers voorgeschoteld krijgen. Jonno Broere maakt een mooie run met de bal en lijkt te scoren. Helaas, de ref fluit voor een eerdere overtreding, een hoge tackel. Er volgt een line out, waarbij Beau van Diemen de bal een tactische trap geeft, de bal vervolgens achterna rent, oppakt en met een ‘Sonny Bill’-achtige pass bij Mats Vermeeren weet te krijgen die de try kan drukken. De conversie gaat tussen de palen door, stand 22-31.

Victor Voogd maakt mooie tackles in deze fase van de wedstrijd. Maar helaas kunnen deze niet voorkomen dat The Bassets snel na de try van DIOK scoren in de hoek van het trygebied. De stand komt hiermee op 27-31.

Spanning is voelbaar op de tribune
In de 75e minuut wordt het spel na de try van The Bassets hervat en scoort Diok direct weer een try; de tweede try van Beau van Diemen van vandaag. De conversie vanuit een lastige hoek gaat mis, maar de stand is wel 27-36. The Bassets zetten een tandje bij in de verdediging en DIOK lijkt er in de laatste fase van de wedstrijd niet door te komen. De officiële tijd van de wedstrijd is voorbij, maar de ref rekent er nog wat blessuretijd bij. Op de tribune is de spanning voelbaar, er hangt nog een try in de lucht, maar voor welk team? In elk geval heeft het publiek kunnen genieten van een zeer mooie rugbywedstrijd. Tom van Loon passt de bal naar Owen Broers die de laatste try van de wedstrijd druk. Pim van Dam besluit met een zeer mooie conversie de wedstrijd, eindstand 27-43.

Stand in de 3e klasse
DIOK3 (Bambino’s) gaat aan de leiding in de noordwest-poule van de 3e klasse. Na vier competitieronden staan ze bovenaan met 20 wedstrijdpunten op de voet gevolgd door Den Helder die evenveel punten, maar een slechter doelsaldo heeft. Volgende week nemen de Bambino’s het thuis op tegen de studenten van Ascrum 3 die als 8e op de ranglijst staan, kom gerust om 14.30 kijken aan de Smaragdlaan!

Tekst & foto’s:  Bianca van Zuilen

0
0
0
s2smodern

 

RC DIOK Leiden

Smaragdlaan 101

2332 JP Leiden

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand