DOORZETTEN IS ONZE KRACHT

 

Leiden, 21 oktober 2017. Op een door harde wind geteisterde middag speelt DIOK haar vijfde wedstrijd dit seizoen voor het massaal aanwezige eigen publiek. Tegenstander is DSR-C, beter bekend als de Delftsche Studenten Rugby-Club en hekkensluiter in de landelijke ereklasse. De verwachtingen langs de lijn zijn hooggespannen. Blijft DIOK aan de winnende hand onder leiding van Head of Rugby Andy Egonu? Weet Captain Ross Bennie Coulson ook vandaag zijn team naar de overwinning te leiden? Voor de wedstrijd is Egonu optimistisch: “Dit zou een goede wedstrijd voor DIOK moeten worden”. DIOK betreed het veld met een sterk gewijzigde opstelling. Waar de basisspelers een rustdag krijgen, krijgen de jonge DIOK-spelers een kans. De wedstrijd start vlot en meteen wordt er druk op DSR-C gezet. Captain Ross Bennie Coulson weet vlot een try net naast de palen te scoren en ook de conversie wordt benut door fly half Ilie Greeve, 7-0. Met mooi backs spel creeert DSR-C een rush die gestopt wordt door Thom de Ruyter. Goed verdedigdigend werk van DIOK . Na een snelle interceptie van Reda Dadi forceert Ezekiel Sedjoro een break. Het spel gaat snel over en weer. Een snel genomen penalty voor DIOK zorgt voor een bijna succesvolle try van Bennie Coulson, maar wordt gestopt door DSR-C. Dan scoort Tom Altink alsnog een try uit een maul. Ook de conversie wordt benut, 14-0. Het spel gaat verder en Ilie Greeve forceert een break en Ezekiel Sedjoro maakt het af. Een try achter de palen is het gevolg en de conversie van Greeve belandt tussen de palen, 21-0. Een van de DSR-C spelers raakt vervolgens geblesseerd en staan ze met 14 man op het veld. DSR-C heeft geen wisselspelers meegenomen, een ongewone situatie in de ereklasse. Het gevolg is dat alle scrums vanaf dat moment uncontested zijn.

Een mooie aanval van DIOK wordt opgezet. Pim Verweij loopt recht door DSR-C heen, maar komt net te kort voor een try. DIOK geeft niet op en gaat opnieuw in de aanval. Ross Bennie Coulson maakt, zo het lijkt, eenvoudig de try. Ook de conversie van Greeve is raak, 28-0. Ondanks dat DSR-C met één man minder in het veld staat, weten ze toch druk te leggen op de lijn van DIOK. Maar de aanval wordt afgeslagen en door een break van Thom de Ruijter die de bal slim afspeelt naar Ezekiel Sedjoro is de vijfde try van de wedstrijd een feit, 33-0. DSR-C geeft zich niet gewonnen en slaat verschillende DIOK aanvallen af . Dan, uit een rolling maul, weet Ross Bennie Coulson een hat-trick, of wel drie tries in één wedstrijd, te scoren. Samen met de conversie van Greeve komt daarmee de stand op 40-0. Tegen het eind van de eerste helft maakt Reda Dadi, één van DIOKs jonge spelers uit de eigen opleiding, een snelle try. De conversie breng de stand voor half time op 47-0.

In de tweede helft komen Semih Berrak en Wessel Kruijer het veld in. Bennie Coulson verlaat het veld na een verdraaiing van zijn been en wordt vervangen door Richard Manley. Er sluipen wat slordigheidjes in het spel van DIOK en bij het afspelen van de bal gaat het zo nu en dan net mis. Toch maakt Eric Barnas een mooie break en de pass naar Ezekiel Sedjoro is vlekkeloos. Hij scoort een try, die later ook weer afgekeurd wordt. Door het slordige spel van DIOK wordt het zelfs oppassen voor een try tegen door DSR-C. De Delftsche Studenten krijgen een aantal penalties mee, waarmee de druk op de DIOK-lijn wordt verhoogd. Wessel Kruijer haalt een gele kaart op en moet 10 minuten van het veld. Nog steeds zijn de scrums uncontested, wat een vreemd gezicht is in een ereklasse wedstrijd. Uit het niets is er een mooie break van Jack Costigan. Hij drukt een cleane try. Door de harde wind wordt de conversie gemist en is de stand 52-0. Vervolgens leiden slimme acties van Abril en Mounal tot een try in de uiterste hoek van het veld gescoord door Ezikiel Sedjoro, 57-0. Ook Sedjoro scoort hiermee een hat-trick in deze wedstrijd. Er volgen nog verschillende try pogingen van de kant van DIOK, waarvan er één op een try lijkt, maar toch wordt afgekeurd. DSR-C probeert nog wat druk te zetten, maar het is weinig overtuigend. Het gebrek aan reserves breekt DSR-C op in de laatste fase van de wedstrijd. De scheidsrechter blaast de wedstrijd af. Full time, 57-0.

Head of Rugby Andy Egonu is te speken over het resultaat: “Ik ben erg tevreden met de winst vandaag, zeker wanneer je bedenkt dat we 6 andere spelers hebben opgesteld ten opzichte van het team dat tegen Castricum speelde. Na 25 minuten werd op aangeven van DSR-C overgegaan op een uncontested scrum, iets wat het veel lastiger maakt om de wedstrijd goed te spelen. Dat was ook voor onze spelers een vreemde situatie. In de 2e helft, nadat er nog een aantal spelers gewisseld waren, zorgde dat ervoor dat we ons niet meer aan ons game plan konden houden. We moesten overschakelen naar een individuele modus. Naderhand hebben we dit als team besproken en zijn overeengekomen dat onze beslissingsvaardigheid en onze accuratesse verbeterd moet worden. Ik ben erg tevreden met de start die we dit seizoen gemaakt hebben. Per week zien we verbeteringen. We zijn verheugd met waar we nu staan”.

Ook DIOK captain Ross Bennie Coulson was blij met de winst, maar zag nog wat verbeterpunten: “De eerste helft speelden we goed en konden we ons aan het gameplan houden. Wat jammer was dat in de tweede helft het met de wisselingen lastiger werd en het spel individueler werd. Rugby is een team sport en als je als team speelt dan komen de tries vanzelf, daar moet je op vertrouwen. Ook de uncontested scrum haalde wel de scherpte uit het spel. We hebben een goede scrum en daar konden we nu geen gebruik van maken.“. Er waren ook zeer positieve punten aan de wedstrijd: “Ik was erg onder de indruk van zowel Reda Dadi als Pim Verweij, jonge jongens die goed speelden en duidelijk hongerig naar de bal waren. Het zijn jongens die bij DIOK uit de jeugd komen, dat is echt goed voor de club”.

De stand in de ereklasse blijft ongewijzigd. DIOK neemt de 3e plaats in met 24 punten uit 5 wedstrijden. De nummers 1 en 2, ’t Gooi en Hilversum speelden gelijk in Hilversum en hebben 28 en 27 punten, maar één wedstrijd meer gespeeld. De Bassets staan stabiel op de 4e plaats met 20 punten uit 6 wedstrijden. Op 28 oktober speelt DIOK in Naarden tegen de koploper van het klassement om 15.00 uur.

 

 

 

 

 

 

 

 

Beleef de wedstrijd nog eens:

https://www.youtube.com/watch?v=vAdDzxdkzzg

0
0
0
s2smodern

 

RC DIOK Leiden

Smaragdlaan 101

2332 JP Leiden

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand