DOORZETTEN IS ONZE KRACHT

Naarden, 28 oktober 2017. Toch enigszins nerveus vertrokken de spelers van DIOK naar de beladen wedstrijd tegen ’t Gooi. Natuurlijk had DIOK al vijf overwinningen op zak, maar een wedstrijd tegen de koploper is nooit een gelopen race. Daarnaast kampte DIOK met redelijk wat onzekerheden. Zou captain Ross Bennie-Coulson op tijd hersteld zijn van zijn enkelblessure en zou ook scrum half Benjamin Garcia voldoende fit zijn voor deze topwedstrijd? De wedstrijd start vlot en al snel krijgt DIOK, met handig spel, een penalty mee. Pierre Mounal schiet deze feilloos tussen de palen, wat meteen een voorsprong van 0-3 oplevert. Wat een mooi begin en wat is Mounal een vaardige kicker. Ook een tweede penalty verzilvert hij, de stand is 0-6.

Rugby op hoog tempo 

Het snelle spel van DIOK brengt ’t Gooi uit balans en de spelers van ’t Gooi beginnen fouten te maken. Op de onwaarschijnlijke afstand van 50 meter is ook een 3e penalty van Mounal raak, 0-9. Met 20 minuten gespeeld wordt wederom een penalty aan DIOK toegekend, 0-12. En Mounal blijkt op dreef. Uit een losse bal op het veld, die hij handig naar voor kickt, scoort hij, met een duik op de bal, de eerste try van de wedstrijd. De conversie blijft onbenut, 0-17. Maar ’t Gooi zou ’t Gooi niet zijn als ze hierdoor het hoofd zouden laten hangen. Een sterke line out, vlakbij de try line van DIOK, wordt geconverteerd naar een maul en een try is het logische resultaat. Ook de conversie is raak, 7-17. Met een slimme interceptie van Bas Leupen neemt  DIOK het initiatief weer over. Een mooie break van Wolf  van Dijk met een off load op Richard Manley resulteert in de laatste try voor half time, 7-22.

Verdediging DIOK loopt op rolletjes 

foto's Els BarnasNa de rust Heeft ’t Gooi een duidelijke missie. Al snel weten ze een try te maken in de uiterste hoek van het veld. Door de harde wind en de lastige hoek is de conversie niet raak, 12-22. Het spel gaat razendsnel heen en weer. Beide ploegen tonen aanvalslust, maar ook verdedigend zijn ze aan elkaar gewaagd. Een snel opgezette aanval van ’t Gooi wordt door Benjamin Garcia op briljante wijze gestuit met een prachtige tackle. De verdediging van DIOK loopt de hele wedstrijd op rolletjes. Dan krijgt DIOK een penalty mee en Pierre Mounal scoort, voor een enorm uit Leiden toegestroomd publiek, zijn 20e punt van de wedstrijd, 12-25. Met nog 16 minuten op de klok gaat de wedstrijd zijn spannendste fase in. ’t Gooi verhoogt de druk en scoort twee minuten later een try waarvan ook de conversie wordt benut, 19-25. DIOK weet in het laatste kwartier de deur dicht te houden en gaat er met de historische winst vandoor. 

Head of Rugby Andy Egonu was uiteraard een tevreden coach na de wedstrijd: “Opnieuw ben ik erg blij dat we de wedstrijd hebben gewonnen. Woorden schieten tekort als ik onze spelers moet beschrijven en het is pas oktober… Vandaag speelden we een enorm fysieke wedstrijd. Eigenlijk was het een match met twee helften. We speelden exceptioneel in de eerste helft en in de tweede helft legde ’t Gooi meer druk op. Onze verdediging was vandaag uitstekend en de mannen lieten zien dat ze echt wilden winnen. Het trainingstempo en niveau van de trainingen is hoog, we beginnen de resultaten daarvan ook nu te zien op onze match dagen. Het is een lang seizoen en ik zal de jongen blijven uitdagen om zich continu verder te verbeteren. De spelers verdienen alle lof gezien de wedstrijd vandaag. Iedereen maakte RC DIOK enorm trots vandaag!” 

Stand in de Rugby Ereklasse

Na de zevende speeldag in de Rugby Ereklasse handhaaft DIOK zijn 3e plek. De koppositie is overgenomen door RC Hilversum met 32 punten uit 7 wedstrijden, gevolgd door RC ’t Gooi met 29 punten uit 7 wedstrijden. DIOK heeft 28 punten met één wedstrijd minder gespeeld. De Bassets uit Sassenheim blijven op de 4e plek met 21 punten uit 7 wedstrijden. Op zaterdag 11 november speelt DIOK op eigen veld een inhaalwedstrijd tegen hekkensluiter de Hookers.

0
0
0
s2smodern

 

RC DIOK Leiden

Smaragdlaan 101

2332 JP Leiden

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand