Veld Status

Update: 2018-01-15 15:53:16

VELD1:

x mark 32

VELD2:

x mark 32

DOORZETTEN IS ONZE KRACHT

Mini's

07 March 2016

WELKOM OP DE TEAMPAGINA VAN DE MINI'S
(10 - 11 JAAR)

Deze leeftijdsgroep kenmerkt zich vooral door de snelle groei van het lichaam. Ze gaan immers richting pubertijd en dat is soms goed te merken... De prestatiegerichtheid wordt groter en zij gaan zich met andere spelers vergelijken. Van groot belang is dat zij leren dat een respect t.o.v. medespelers, referee en tegenstander een eerste vereiste is in de rugbysport.
 
Het team wordt ook groter: 12 spelers, onderverdeeld in 5 voorwaartsen en 7 driekwarten. Het veld is ook weer aangepast en wordt op 70 x 35 meter gebracht, inclusief 5 meter voor de doelgebieden. Duidelijk merkbaar is dat de spelers de basisvaardigheden beter onder de knie krijgen doordat het coördinatievermogen en de concentratie toenemen. Daardoor krijgt de speler meer zelfvertrouwen. Opvallend is dat vaak de schoolprestaties ook omhoog gaan. De kinderen worden door het lichamelijk contact wat zij in de wedstrijden opdoen weerbaarder.
 

MANAGER(S):

Ed Bottiger, Fons Prilwitz, Onno Jansen.

TRAINER(S): 

Swen Pollen, Michèle Pollen, Frans de Jong, Leonard Dinjan, Peter de Ligny, Onno Jansen, Ed van Brecht, Ingrid Brons, Maarten Peereboom.

Pin It