Veld Status

Update: 2018-03-20 14:26:10

VELD1:

checkmark 32

VELD2:

checkmark 32

DOORZETTEN IS ONZE KRACHT

Inleiding

12 October 2015

De Rugby Club D.I.O.K (Doorzetten Is Onze Kracht) Leiden is op 28 maart 1971 opgericht met steun van het Leidsch Studenten Rugby Gezelschap (LSRG). Na een snelle en succesvolle groeifase promoveerde DIOK in het seizoen 1975-1976 naar de Ereklasse van de nationale rugbycompetitie, waaruit de club sindsdien niet meer is weggeweest. DIOK is daarmee een van de verenigingen in Leiden die sport beoefenen op het hoogste nationale niveau.


Landskampioenschappen:
In het tweede lustrumjaar 1981 behaalde DIOK voor het eerst het landskampioenschap. Een jaar later verhuisde de vereniging naar een eigen accommodatie aan de Smaragdlaan in Leiden. Hierdoor kon de jeugd optimaal opgeleid worden.  In de tweede helft van de jaren tachtig ontstond een prachtige combinatie van jeugdige talenten en ervaren spelers. In het seizoen 1988-1989 was deze DIOK-selectie zo goed dat het team ongeslagen kampioen van Nederland werd.

Vanaf 1989 beleefde DIOK sportief een bijzonder decennium. In 1993 waren maar liefst twaalf DIOK-spelers opgenomen in de selectie van het Nederlands team. DIOK werd in 1999 voor de tiende keer op rij (!) rugbykampioen van Nederland. Een record dat zelfs is vermeld in het Guiness Book of Records. In 2001 werden de dames van DIOK Landskampioen.

Clubwaarden en ontwikkeling:
Vanuit de clubwaarden Respect – Commitment – Discipline – Integriteit – Onbaatzuchtigheid – Kameraadschap is de clubambitie om op hoog niveau te presteren in alle competities.

Dit geldt van de jongste jeugd tot de dames en herenselecties. Om dit te realiseren is er  optimale aandacht voor begeleiding, training en ontwikkeling. Zowel fysiek als mentaal. Naast het trainen van de spelers is er ook aandacht voor het opleiden van trainers en referees.

Jeugd en school:
Jeugdspelers van DIOK hebben het voorrecht als men naar het Leonardo college gaat om onder schooltijd  2-3 maal per week extra rugbytrainingen te krijgen. De jeugd wordt begeleid in hun fysiologische ontwikkeling maar ook in huiswerkbegeleiding. Jeugd die bij het Leonardo college de sportklassen volgen hebben meetbaar betere schoolresultaten.

De combinatie school-rugby is een winner.

Trips:
Trips naar het buitenland zijn een onderdeel van de rugbycultuur. Zowel  voor de jeugd als voor de senioren. DIOK heeft hierin een rijke traditie. Elk jaar gaan er teams van DIOK naar het buitenland en bezoeken buitenlandse teams de club.

Doorzetten Is Onze Kracht:
DIOK is een club met een roemrijke geschiedenis. Maar vooral met een gezonde toekomst. Rugby is de sterkst groeiende sport in Nederland. DIOK is mede toonaangevend. Er zijn meer dan 400 leden in de jeugd-, dames,- heren- en Oude Meestersklassen. Maar ook ouders van jeugdleden en vele vrijwilligers beleven plezier aan het rugby en leveren ieder op zijn wijze een bijdrage aan het floreren en de continuïteit van de club. DIOK bruist en sprankelt.

U bent van harte welkom op ons goed geoutilleerde sportcomplex.

Pin It