Het 4e herenteam van DIOK is een bijzonder samengesteld team. De basis van het team bestaat uit zeer ervaren spelers waarvan sommige op hoog niveau rugby hebben gespeeld (1e klasse, eredivisie, internationaal in het nationale rugby team) en nog steeds schitteren op het speelveld. Deze spelers worden regelmatig ingezet in DIOK-teams die in hogere klasses spelen. Daarnaast bestaat het uit minder ervaren en beginnende spelers. De leeftijd varieert van 18 tot ruim 50 jaar. Er spelen ook expats uit verschillende landen in het team. 

Lange reistijden bij uitwedstrijden komen zelden voor. Er zijn voldoende rugby clubs in de omgeving in de klasses waar het team Heren 4, beter bekend als ‘De Amigos’, speelt.

Het team heeft een groot adoptievermogen voor nieuwe (on-) ervaren spelers vanaf 18 jaar (senioren). Je zult je snel thuis voelen. Het is dan ook het aangewezen team voor beginnende spelers, niet erg ervaren spelers of voor spelers die er een tijdje uit zijn geweest. Je kunt zelf aangeven of je klaar bent je eerste wedstrijd te spelen; bij twijfel kun je uiteraard overleggen met een van de ervaren trainers. Wedstrijd spelen is echter geen verplichting, er zijn ook Amigos die alleen de trainingen bijwonen om hun conditie op peil te houden. Als je aan wedstrijden gaat deelnemen dan wordt je door de coach begeleid en tijdens de wedstrijd ook door andere teamgenoten. Wanneer je aanmeldt voor een wedstrijd verwachten wij natuurlijk wel dat je aanwezig bent geweest bij de meeste trainingen.  

Voor spelers die na verloop van tijd de smaak te pakken krijgen liggen de mogelijkheden open om verder te groeien in een team dat in een hogere klasse speelt, bijvoorbeeld DIOK Heren 3, het ontwikkelteam van de club.

De Amigos koesteren de tradities die de sport rugby zo kenmerken: respect voor elkaar, voor de tegenstanders tijdens de wedstrijd, voor de referee, maar zeker ook cultiveren zij de ceremonies tijdens de derde helft samen met de spelers waartegen is gespeeld. En ja, er wordt ontzettend veel gelachen. Nu bestaat het team uit ruim 40 spelers.