Als Benjamin borduur je voort op wat er bij de Turven is geleerd, zoals gericht passen en goed vangen. Natuurlijk kun je ook zonder dat je Turf bent geweest gemakkelijk instromen. Het team waarmee je wedstrijden en toernooien speelt is ook groter.

Je staat met 9 spelers op het veld, verdeeld over 3 voorwaartsen en 6 driekwarten. Ook het veld waarop je speelt is groter: 60 x 35 meter. Bij de Benjamins ga je een flinke stap vooruit in het rugbyspel. Tackelen is vanaf het begin vast onderdeel van het spel en ook
scrums (nog zonder duwen), rucks en mauls horen er nu bij. Hierdoor heb je meer fysiek contact met je medespelers en de tegenstander.

Om je hierop goed voor te bereiden besteden je trainers tijdens de trainingen hier veel aandacht aan met de trainingsvormen. Op die manier leer je dat je als je de tegenstander goed bij de benen pakt, je ook grotere kinderen gemakkelijk kunt tackelen. Dat geeft een kick! Als je getackeld wordt leer je dat je de bal voor die tijd moet zien af te spelen en dat je als je op de grond ligt de bal naar achteren moet plaatsen. Tries (punten) scoren vraagt steeds meer samenwerking van jou en je teamgenoten.

Je moet nu ook opletten dat je niet offside (=buitenspel) staat en dat je recht van achteren in een ruck of maul aansluit. Het spel is leuker en uitdagender en past beter bij je fysieke en mentale ontwikkeling.  Trainen doe je nu twee keer in de week (maandagavond en woensdagavond) van 18:30 tot 20:00. Net als bij de Turven staat er een hoofdtrainer op het veld, die samen met assistent-trainers de training in goede banen leidt.

Je bent altijd van harte welkom om een keertje mee te trainen. Neem dan in ieder geval noppenschoenen mee. Voor meer informatie kun je altijd mailen of bellen!